Rasnov: Cupa de vara FIS la schi sarituri

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 09.06.2012
  • 09.06.2012
  • Rasnov
  • Intrare libera

Maine (sambata, 9 iunie 2012), langa Brasov, in  Complexul de trambuline de pe Valea Carbunarii de la Rasnov, e programata editia inaugurala a Cupei de vara FIS la schi sarituri. Acesta este cel mai important concurs din istoria sariturilor cu schiurile din Romania, prima competitie FIS cu puncte organizata de Federatia Romana de Schi Biatlon (FRSB), Primaria Rasnov si OMV. La intrecerea de la Rasnov si-au anuntat prezenta 35 de sportivi, din Romania (10 ), Austria (4), Cehia (6), Slovenia (2), Olanda (4), Bulgaria (2), Belarus (2), Ucraina (4) si Ungaria (1). Printre acestia, Thomas Morgenstern (Austria), multiplu campion mondial si olimpic si unul dintre cei mai de succes saritori cu schiurile din toate timpurile, Robert Kranjec (Slovenia), campion mondial en titre, si Roman Koudelka (Cehia), cel mai bine clasat saritor ceh al momentului.
Impartita in doua manse (in mansa secunda se califica primii 30 de sportivi, in ordinea sariturilor din mansa intai), Cupa de vara FIS la sarituri cu schiurile va fi gazduita de trambulina K64 (trambulina cu cel mai inalt punct calculat de saritura dintre toate cele trei trambuline din complexul de pe Valea Carbunarilor).
Startul in Cupa de vara FIS la schi sarituri se va da maine, de la ora 15,00. Evenimentul sportiv de la Rasnov va fi transmis, in direct, de Digi Sport 3 si va fi continuat de un concert sustinut de Holograf, Antonia, Alex Velea si Corina. (foto: primaria rasnov)