Schi: Cupa Orasului Predeal

Detalii
Comentarii
Harta

Cupa Orasului Predeal este un concurs aniversar de schi, programat sa aiba loc in ziua de sambata, 4 martie, incepand cu ora 10. Practic, aceasta competitie isi va trai in 2017 editia cu numarul trei si se organizeaza in cinstea primei intreceri de schi de la Predeal (judetul Brasov), care s-a desfasurat acum 130 de ani! Numai ca nu in luna martie, ci in februarie 1887.

Evenimentul sportiv de acum a fost pus la cale, ca si anterioarele, de Asociatia Sportiva Amicii Predealului (organizatie reinfiintata in anul 1934, de catre colonelul de vanatori de munte Ion Grigoriu, dar care, initial, i-a avut ca intemeietori pe fratii Zapada, Gheorghe si Constantin, pe Principesa Ileana, pe Constantin Serbanescu si Ion Nistor).

Parteneri ai asociatiei sunt Primaria Orasului Predeal, Unitatea Militara 01090 Vanatori de Munte, Asociatia 22 Decembrie 1989 Predeal si Directia Sport si Tineret Brasov.

La Cupa Orasului Predeal vor participa schiori la mai multe categorii de varsta, de la 6 ani la 70 de ani.

Primul start in proba de schi fond se da la ora 10, pe Partia Polistoaca, iar in proba de schi alpin, de la ora 12, pe Partia Clabucet.

Istoricii spun ca denumirea statiunii de munte isi are origini latine, venind de la „Pre Deal”, adica „mai sus decat dealul” sau „in fata dealului”. Anul 1912 este considerat anul de nastere al comunei Predeal. Cea care in anul 1935 devine oras, iar in anul 1992 devine, oficial, statiune climaterica.

Predealul este considerat ca fiind principalul punct de reper din istoria schiului din Romania. De acolo au aparut Mihai Bara (primul campion mondial la schi al romanilor!), Florica Lepadatu, Gheorgha Cata sau Dumitru Fratila si alte nume importante si respectate in vremurile de ieri si de azi si, sa speram, de neuitat in cele de maine.

ATENTIE! Organizatorii ne-au anuntat ca acest eveniment a fost anulat.