Schi sarituri, Rasnov: Campionatele Internationale ale Romaniei 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Localitatea brasoveana Rasnov va gazdui in acest final de saptamana, 27-28 octombrie 2012, Campionatele Internationale de Sarituri cu Schiurile ale Romaniei, eveniment sportiv organizat de catre Primaria Rasnov, Federatia Romana de Schi si OMV.

Timp de doua zile, pe trei din cele patru trambuline ale bazei olimpice din Valea Carbunarii se vor intrece sportivi din loturile de sarituri cu schiurile ale Bulgariei, Ungariei si Romaniei. Ziua de sambata va fi rezervata concursurilor individuale, care vor incepe la ora 10:00 cu intrecerile de pe partiile K 15 m si K 35 m si vor continua, la ora 13:00, cu cele de pe partia K 64 m. Concursul pe echipe va avea loc duminica, de la ora 11:00, pe aceeasi partie K 64 m.

Campionatele de sarituri cu schiurile de la Rasnov, din acest weekend, se vor bucura de prezenta lui Walter Hofer, directorul Federatiei Internationale de Schi (FIS) pentru competitii de sarituri cu schiurile. Conform primarului Adrian Vestea, acesta va veni in calitate de observator, intrucat candidatura Rasnovului pentru organizarea unei etape de Cupa Mondiala la senioare, in anul 2014, a fost acceptata in cadrul ultimei conferinte FIS, ce a avut loc la Zurich la inceputul acestei luni, intre 3 si 7 octombrie.

Proba feminina de sarituri cu schiurile va fi introdusa pentru prima data ca proba olimpica la Olimpiada de Iarna din 2014 ce va avea loc in Rusia, la Soci, iar etapa de Cupa Mondiala ce ii va urma, organizata pe Valea Carbunarii din Rasnov, reprezinta o premiera foarte importanta pentru sportul de iarna romanesc, fiind prima competitie de acest nivel desfasurata in tara noastra, sub patronajul Federatiei Internationale de Schi. (foto: sptfm.ro)