Semimarathon Bacau, eveniment sportiv cu obiectiv comunitar

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Duminica, 27 septembrie, de la ora 17, incepe evenimentul sportiv Semimarathon Bacau 2015. Semimarathon-ul de 21 de km se desfasoara pe traseul de la statuia lui Stefan cel Mare-Hotel Decebal-Pasaj-Centrul de Afaceri CAEX (4 x 5,25 km), cu retur spre Statuia lui Stefan cel Mare cu o bucla spre Primaria Bacau.

Concursul de alergare este organizat de Fundatia Comunitara Bacau.

„Semimarathonul din 2015 are drept cauza constituirea Fondului «aCORDD pentru Bacau». CORDD este acronimul de la Comunitatea Oamenilor Responsabili pentru Dezvoltare Durabila, iar Fondul «aCORDD pentru Bacau» are ca scop stimularea si sustinerea initiativelor care vizeaza direct orasul nostru. Prin acest fond vom finanta proiectele care dezvolta atitudini civice, ii incurajam pe cei care au un comportament proactiv, prin oferirea suportului financiar si organizational de care au nevoie”, anunta organizatorii.

Inainte de Semimarathon Bacau, de la ora 16, se desfasoara Cursa Populara, la care conditiile de participare sunt urmatoarele: numarul minim de membri intr-o echipa este de doi alergatori; echipele vor fi personalizate prin insemne, culoare, stil vestimentar; membrii echipelor vor alerga impreuna, pe o distanta de 1.500 m, de la Parcul Trandafirilor la Primaria Bacau si retur; echipele pot fi organizatii (firme/institutii/ong-uri), familii/prieteni; vor exista 2 premii - premiul pentru costume/identitate vizuala (castiga echipa cu cea mai puternica identitate vizuala) si premiul pentru mobilizare (castiga echipa cea mai numeroasa). (foto: Semimarathon Bacau 2014)