Semimaratonul Bucuriei Urlati

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia Sportiva Elite Running, cu sprijinul Primariei Orasului Urlati, organizeaza Semimaratonul Bucuriei Urlati 2016 - competitie de alergare pe teren variat (asfalt, beton, pamant) ce se va desfasura sambata, 21 mai, incepand cu ora 10, in zona orasului Urlati.

Categorii de varsta (identice) la feminin si masculin: 16-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani si peste 50 de ani. Se vor premia primii trei finalisti. Startul la cros (10,8 km si o diferenta de nivel de 250 m) si semimaraton (21,6 km cu diferenta de nivel de 500 m) se va da la ora 12:30, iar limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 3 ore si 30 minute.

Cursa copiilor la Urlati

Cursa copiilor se va tine in centrul localitatii prahovene, pe un traseu in zona stadionului municipal si curtea Muzeului Conacul Bellu, dupa cum urmeaza: copii de 5-6 ani, 200 m, start la ora 10; copii 7-8 ani, 400 m, ora 10:10; copii 9-10 ani, 600 m, ora 10:20; copii 11-12 ani, 800 m, ora 10:35; copii 13-15 ani, 1.000 m, ora 10:50; juniori 16-18 ani, 2.000 m, ora 11:10. Toti copiii vor primi medalii de participare si produse din partea sponsorilor, pe cand primilor trei finalisti de la fiecare categorie li se vor acorda diplome.

Festivitatea de premiere pentru copii va avea loc pana la ora 12, iar cea pentru probele de cros si semimaraton - de la ora 16.

Obiective si atractii turistice

In traseul lor, alergatorii vor face cunostinta cu principalele obiective turistice ale zonei: Muzeul Conacul Bellu, Conacul dintre Vii, Conacul si Crama Basilescu, Casa Domneasca. In mod special, se va trece si pe la Centrul de Zi pentru Copii Sf. Stelian. De altfel, competitia se deruleaza intr-una din cele mai cunoscute zone viticole din Romania, podgoria Dealul Mare avand notorietate si cunoscand aprecieri dincolo de tinuturile romanesti.

Aflat la intersectia dintre Drumul Vinului si Valea Cricovului Sarat si inconjurat de Dealurile Munteniei, orasul Urlati se mandreste cu o serie de atractii, printre care Crucea lui Constantin Serban, Putul Frumos, Complexul Bellu, Casa Domneasca din Viile Brancoveanului, Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Intregirea Neamului etc.

Eveniment sportiv caritabil

Evenimentul sportiv din judetul Prahova are si un obiectiv caritabil, ne comunica organizatorii: „Acest eveniment are ca scop sprijinirea parintelui Radu Manuel, care prin Fundatia Bucuria Ajutorului asigura programe integrate de asistenta educationala si consiliere pentru cei 30 de copii de la Centrul de Zi Sfantul Stelian, care provin din familii aflate in dificultate. Din fondurile stranse vom asigura atat produse alimentare si de igiena, cat si amenajarea unui spatiu dedicat practicarii sportului”.