Sinaia: Snowkiting si speedfly la Cota 2000 - Winter Air Sports 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Intre 21 si 26 februarie 2012, la Sinaia va avea loc editia cu numarul 5 a festivalului de snowkiting si speedfly Winter Air Sports, organizat de catre Asociatia Eco-S in colaborare cu Primaria Sinaia. Evenimentul va avea loc pe platoul de la Cota 2000 si, pe langa prezenta unor concurenti de valoare din intreaga tara si a unui public numeros, se va bucura de demonstratii impresionante oferite de catre invitatii speciali Oliver Palmers (Austria), Toma Coconea (vicecampion la Red Bull X-Alps) si de catre echipa de parasutisti TNT Brothers de la Clinceni.

Cei care doresc sa intre in competitie o vor putea face in cadrul concursurilor race kite, freestyle sau speedfly, a caror etape de calificari vor avea loc pe 24 si pe 25 februarie, in aceasta zi din urma fiind programate si finalele. Primele trei zile ale evenimentului (21-23 febr.) sunt rezervate antrenamentelor libere, iar ziua de 26 februarie va fi o zi de „dat” la liber, pentru sesiuni foto si filmare.

Pe langa acestea, cei prezenti la Cota 2000 in aceasta perioada vor putea beneficia de initiere in snowkite sub supravegherea instructorilor, vor putea lua parte la un concurs foto sau se vor putea distra la petrecerea de la Hotel Cota 1400.

Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu aceste sporturi extreme, sa spunem ca snowkiting-ul (sau snowkite) foloseste puterea vantului, prin intermediul unui zmeu, pentru alunecarea pe zapada cu schiurile sau snowboard-ul, iar speedfly este o combinatie intre parasutism si schi viteza. (foto: pagina de Facebook "Winter AIR Sports - event")