Sport si activitati recreative outdoor: Trofeul Jnepenilor, in Masivul Siriu

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Campionatului de Turism Sportiv Stafeta Muntilor continua in zilele de 21-23 august, in Masivul Siriu, cu Trofeul Jnepenilor (editia a 4-a). Aceasta competitie conteaza ca a 8-a in cadrul calendarului Stafetei Muntilor, si cuprinde o gama variata de activitati sportive si recreative de tip outdoor (trekking, orientare sportiva, cunostinte turistice, jocuri dinamice, foc de tabara, concurs de creatie muzicala, poezie sau folk, plus alte surprize).

Organizatorii propun participantilor si insotitorilor sa descopere Masivul Siriu (judetul Buzau), cu frumusetile si legendele sale, printre care, la loc de cinste, cea a Lacului Vulturilor (sau Lacul fara Fund). Aceasta spune ca „primavara, vulturii ajung acolo sa bea apa si intineresc. Iar tot acolo, ei isi invata puii sa zboare”. „Cine se spala pe fata cu «apa vultureasca» se va inalta deasupra muntilor, bucurandu-se de maretia lor”, mai zice povestea.

La Trofeul Jnepenilor sunt asteptati toti cei care doresc sa fie implicati, in cadru organizat, intr-o serie de activitati sportive, culturale si educative. Categoriile de concurs sunt: Juniori; Feminin; Veterani; Open; Family, Elite.

Tabara de corturi va fi in Masivul Siriu, la Pensiunea Valea Neagra.

Vineri, 21 august: primirea participantilor, repartizarea locurilor de campare, inscrierea echipelor (orele 12-21); aprinderea focului de tabara (ora 21); sedinta tehnica (ora 22); afisarea ordinii de concurs (ora 23).

Sambata, 22 august: trezire, inviorare (ora 7); start in competitie (ora 7:45); activitati pentru copii (ora 18); afisarea rezultatelor (ora 21); program cultural (ora 21:30)

Duminica, 23 august: afisarea rezultatelor pentru proba culturala (ora 10); festivitatea de premiere (ora 12).