Strongman Champions League la Sibiu, in Piata Mare

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 19.09.2015
  • 20.09.2015
  • Sibiu
  • Intrare libera

Se cauta un nou Hercule, la Sibiu. Daca personajul din mitologia greaca a trebuit sa treaca prin 12 munci, eroii zilelor noastre, care se vor intalni in cadrul etapei din România a Strongman Champions League, au de infruntat 7 probe ce presupun forta, echilibru si rezistenta. Intrecerea sportiva care, la final, va desemna cel mai puternic om de pe planeta va fi supervizata,la Sibiu, de IFSA (International Federation of Strength Athletes) si este inclusa in calendarul competitional international pentru anul 2015.

Strongman Champions League are loc la Sibiu, in Piata Mare, in zilele de 19-20 septembrie, de la ora 15. Au confirmat prezenta 12 sportivi, care se vor intrece in 7 probe agreate de IFSA.

In prima zi, sunt programate probele: Hercules Hold Cars, Log Lift, Truck Pull si Wheel Flip.

Hercules Hold Cars

„Hercules Hold Cars” este o proba de rezistenta. Concurentii trebuie sa tina cat mai mult timp doua masini, urcate pe doua rampe de 5,5 m lungime si 1 m inaltime. O masina cantareste intre 1,5-2 tone. Castigator este concurentul care tine masinile in suspensie cat mai mult timp.

Log lift

Sportivii trebuie sa ridice deasupra capului o greutate care cantareste intre 115-140 kg. Castigator este concurentul care repeta ridicarea de cele mai multe ori, intr-o anumita limita de timp, de obicei intre 70 si 90 de secunde.

Truck Pull

Truck Pull este o proba contratimp, in cadrul careia concurentii trebuie sa dea dovada de forta tragand un autocar cu o greutate intre 14-18 tone, pe o distanta de 30 m. Castigator este concurentul care termina traseul in cel mai scurt timp.

Wheel flip

Proba „wheel flip” consta in rostogolirea unui cauciuc cu o greutate de aproximativ 380-400 kg pe o distanta de 20 m. Invingator este ccel care incheie traseul in cel mai scurt timp posibil.
In ultima zi de concurs, atletii vor mai avea de dus la bun sfarsit alte trei probe.

Deadlift with Car

„Deadlift with Car” este o proba de viteza si forta. Concurentii trebuie sa ridice o masina de cat mai multe ori cu putinta, inainte de expirarea celor 75 secunde. Masinile se ridica din partea de spate. Invinge cel are face cele mai multe repetari.

Forward Hold

Concurentii trebuie sa tina o greutate de 30 kg paralel cu solul, cu bratele drepte. Castiga sportivul care reuseste sa tina aceasta greutate cel mai mult timp.

Frame walk

In cadrul acestei probe, sportivii trebuie sa transporte un cadru metalic, de care sunt atarnate greutati totalizand 300 kg, pe un traseu de 30 de metri, intr-un timp limita de 60 de secunde. E declarat invingator sportivul care finalizeaza traseul in cel mai scurt timp sau, in cazul cand niciunul nu reuseste sa termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

Sportivii inscrisi la Strongman Champions League sunt: Martin Wildauer, Krszystof Radzikowski, Dainis Zageris, Jarno Kinsela, Alex Moonen, Lauri Nami, Stoyan Todorchev, Mark Jeanes, Daniel „The Rock” Gracia, Alex Arginteanu, Claudiu Holeleu-Groza si Mutasem Srieh. Dupa 16 etape, desfasurate in toata lumea, va fi desemnat cel mai puternic om al planetei, la finala din Kuala Lumpur (Malaysia), din luna noiembrie.

Eveniment transmis pe Eurosport

Intrarea la eveniment este libera. Concursul va fi inregistrat si transmis de Eurosport, in cadrul unei emisiuni de 52 de minute, ce va fi difuzata in 89 de tari, in 30 octombrie. Competitia de la Sibiu este organizata de Asociatia Eco Sport Team si de Agentia GreyProjects. (foto: Silvana Armat)