Tenis 10, Bucuresti: Turneul Campionilor 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Dintre cei peste 2.200 de copii intre 4 si 10 ani care au jucat tenis usor, distractiv si sanatos in turneele Tenis10, 150 au castigat cel putin o competitie in 2012. Gratie victoriilor obtinute, ei si-au asigurat dreptul de a participa la cel mai asteptat eveniment al anului in comunitatea Tenis10: Turneul Campionilor.

Intrecerea care ii va desemna pe cei mai buni dintre cei buni va avea loc sambata, 8 decembrie, la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, si va aduce pe teren copii din toate colturile tarii.

Asa cum era de asteptat, cei mai multi vor veni din Bucuresti, 37 de copii din Capitala urmand sa ia cu asalt terenurile de zgura ale clubului Dinamo. Brasovul se afla pe locul al doilea, cu 14 copii, urmat de Constanta si Galati, fiecare cu cate 11. Nici alte judete nu raman mai prejos, Cluj, Timis si Arges fiind la randul lor foarte bine reprezentate.

Desi principala conditie necesara participarii este sa fi castigat cel putin un titlu de campion in turneele Tenis10 din sezonul de vara 2012, unii dintre copii au depasit cu mult acest criteriu. E cazul Dianei-Maria Viisoreanu, din Caracal, judetul Olt. La numai 9 ani, Diana a atins un record de noua competitii castigate in acest an, toate la nivelul Portocaliu. La nivelul Verde, recordul ii apartine lui Lucian Nae (10 ani, Caracal), cu sase medalii de campion. Cu acelasi numar de turnee castigate, Berkant Sali (8 ani, Constanta) si-a asigurat un binemeritat loc pe tabloul Turneului Campionilor din acest an.

Daca cei mici asteapta cu mare nerabdare intalnirea dintre campioni, parintii sunt deja coplesiti de emotie.

„Cu mare bucurie, dar si cu nostalgie, pentru ca va fi ultimul turneu Tenis10 (fiindca Diana a implinit deja 10 ani), abia asteptam sa ne vedem. Am trait multe momente de bucurie impreuna si bineinteles ca vrem sa fim si la ultimul. Diana a copilarit (la varsta la care e indicat sa faca asta), s-a jucat si, poate cel  mai important, a invatat la Tenis10 sa iubeasca tenisul”, ne-au transmis parintii Dianei Iacob, din Iasi, unul dintre cei mai activi copii inscrisi in Tenis10.

„Cand a aflat ca e invitat sa participe la Turneul Campionilor a dorit sa plecam imediat spre Bucuresti. Vlad asteapta acest turneu cu mari sperante si si-a exprimat dorinta de a se antrena mult mai intens in acest timp, pentru a castiga”, spune tatal campionului Vlad Nicolae, din Cluj-Napoca.

Un alt tatic ne-a vorbit cu aceeasi insufletire despre prima experienta de campion a fiului sau, Razvan Tudor, din Bucuresti: „Lacrimi, bucurii, emotii, un intreg amalgam de trairi si sentimente i-a umplut sufletul in tot acest parcurs, si noua alaturi de el. In afara de toate acestea, prieteniile legate pe marginea terenului de tenis, nascute din pasiuni comune, sunt o parte la fel de importanta din tot ceea ce inseamna Tenis10 pentru noi. Adversari in teren si prieteni in afara. E minunat si emotionant! Bucuria castigarii primei medalii de campion a fost amplificata si de implinirea visului de a participa la Turneul Campionilor, primul pentru noi. Speram ca toti participantii sa se bucure de fiecare moment, sa evolueze la capacitati maxime si sa culeaga din aceasta minunata experienta forta si dorinta de a progresa.”

Pana in 8 decembrie, cand campionii vor intra hotarati pe teren, povestile lor sunt prezentate zilnic pe www.tenis10.ro.

 

Despre Tenis10

Intr-un context in care prima experienta a copiilor cu tenisul era pana nu de mult, de cele mai multe ori, coplesitoare, MPG a lansat in Romania proiectul Tenis10, prin care ii incurajeaza pe cei mici sa descopere tenisul ca un sport usor, distractiv si sanatos. Tenis10 ia in calcul cateva principii simple, prin care copiii cu varste intre 4 si 10 ani se orientează catre tenis, iar cu ajutorul unor antrenamente si competitii specifice raman atasati acestui sport si fac primii pasi spre a deveni campioni.

Tenis10 are la baza doua componente esentiale: pe de o parte metodele specifice de antrenament, insotite de echipamentul adecvat varstei si abilitatilor fiecarui copil, pe de alta parte sistemul competitional, conceput sa completeze primele elemente. Altfel spus, copiii joaca tenis pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte si mingi mai usoare, in cadrul unor competitii al caror sistem de scor genereaza partide cu durata redusa. In consecinta, primele experiente pe terenul de tenis de care au parte cei mici sunt lipsite de efortul exagerat care pe cei mai multi ii indeparta pana acum de acest sport.

Conform normelor Federatiei Internationale de Tenis, Tenis10 inglobeaza trei stagii de joc (Rosu, Portocaliu si Verde), concepute pentru a-i ajuta pe copii sa progreseze. Pe masura parcurgerii lor, dimensiunile terenului, lungimea rachetelor si viteza mingilor cresc, pana cand jucatorul avanseaza catre tenisul standard. In privinta echipamentelor de joc specifice, brandurile producatoare de echipament sportiv s-au asociat proiectului Tenis10, asigurand kit-urile speciale de joc:  fileuri, rachete si mingi.

In 2013, proiectul se va afla la al patrulea sezon de desfasurare. Toate detaliile legate de proiectul Tenis10 sunt disponibile online, pe www.tenis10.ro. (text si galerie foto: MPG)