Tenis de camp, Bucuresti (sectorul 2): Rosal Tennis Trophy

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Baza Sportiva Dinamo din Bucuresti (sectorul 2, Soseaua Stefan cel Mare, nr. 5-7) va gazdui in aceasta vara, dupa multi-multi ani, nu numai dupa 1990, primul turneu de tenis de camp cu participare internationala, din categoria futures. Intrecerea este organizata, bineinteles, de CS Dinamo, in colaborare cu Rosal Group Romania. Tocmai de aceea, concursul poarta numele sponsorului, adica Rosal Tennis Trophy.
Aflata la prima editie, competitia are un buget de 20.000 euro, din care 10.000 euro este valoarea totala a premiilor. Pe tabloul principal au fost acceptati 16 practicanti ai tenisului de camp din strainatate si doar 2 sportivi din Romania. Restul tenismenilor autohtoni sunt nevoiti sa treaca prin meciurile de calificare. Exceptie vor face Teodor Apostu (foto) si Gheorghe Fifea. Ambii sunt legitimati la CS Dinamo Bucuresti si au fost finalisti ai Campionatelor Nationale (17-18 ani). Lor li se alatura alt doi tineri tenismeni de perspectiva: Patrick Ciorcila si Relu Munteanu, ultimul in varsta de 16 ani. Din partea organizatorilor, toti acesti 4 sportivi vor primi cate un „wild card”.
Director al Rosal Tennis Trophy este fostul mare tenismen roman, George Cosac. Pe langa CS Dinamo si Rosal Group Romania, la buna desfasurare a turneului futures de la Baza Dinamo mai contribuie Super Bet - pariuri sportive, Ropharma, Dunlop Sport, Minerva si Hello Hotels.
„Tenisul romanesc are nevoie de turnee de calitate, in care sportivii nostri, mai ales cei tineri, din noul val, sa acumuleze experienta si puncte ATP, cu ajutorul carora, usor-usor, sa iasa la turneele din strainatate. Faptul ca la aceasta editie inaugurala a Rosal Tennis Trophy vor fi prezenti 16 sportivi din alte tari face ca valoarea competitiei sa fie una ridicata. Cum este perioada concediilor si a vacantei, ii asteptam pe toti iubitorii tenisului, cu mic-cu mare, sa ia parte la Rosal Tennis Trophy, primul turneu futures organizat la Baza Dinamo din Bucuresti dupa foarte multi ani”, a declarat George Cosac.
Rosal Tennis Trophy are loc in Bucuresti, in perioada 30 iunie-8 iulie 2012. Meciurile sunt programate intre orele 9-18, intrarea este libera. (foto: adevarul)