Thermal Enduro, competitie de mountain biking la Baile 1 Mai

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Thermal Enduro (editia a 2-a) este un concurs de enduro mountain biking din Romania ce va avea loc in judetul Bihor, in statiunea Baile 1 Mai, intre 20-22 mai. Competitie de tip raliu, in care se vor cronometra numai coborarile, aceasta va propune 5 trasee (doua tehnice si trei mai simple, pe distante intre 1,4 km si 2,2 km), alese in general pe poteci cu coborare. Etapele de legatura dintre cele 5 trasee sunt urcari lejere cautate in asa fel incat sa nu fie o problema pentru cei mai putin antrenati sau rezistenti la urcarile pe bicicleta.

Traseele Thermal-Enduro cuprind zone tehnice, de viteza, trambuline, zone stancoase sau cu pietris, coborasuri extrem de abrupte si diverse obstacole. In general, traseele de acest tip nu sunt potrivite pentru incepatori sau ciclisti neantrenati dar fiecare portiune complicata (periculoasa) are alaturata si o zona de trecere mai usoara (simpla), pentru cei mai putin initiati in aceasta disciplina.

Startul cursei se va da in grupuri de 5 competitori, in intervalul orar 10-11:40. Zona de start va fi amplasata pe platoul Betfia.

Thermal-Enduro este un concurs deschis tuturor grupelor de varsta (participantii sub 18 ani au obligatia de a prezenta acordul parintilor), avand 4 categorii: fete, juniori, seniori si master.

De organizare se ocupa Asociatia Clubul Sporti XTerra Sport Bihor. (foto: thermal enduro 2014)