Trail running si mountain biking in zona Ciungetu-Valea Latoritei-Vidra

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

VLC Mountain Sports (editia a 2-a) este un eveniment sportiv organizat in comuna Malaia (15 august) si compus dintr-un concurs de alergare montana si unul de ciclism montan (MTB), carora li se adauga si cel de duatlon.

Alergare montana

„Trail running este un sport care presupune alergare montana pe poteci sau drumuri, dupa marcaje prestabilite. Traseele traverseaza terenuri variate precum dealuri, munti, paduri, deserturi. De asemenea, pantele abrupte sau terenul accidentat pot necesita, cateodata un pic de catarare”, scriu organizatorii, in comunicatul inaugural al evenimentului.

Curse de trail running la VLC Mountain Sports (start si sosire in satul Ciungetu, comuna Malaia, judetul Valcea): VLC Ultra TrailRun Petrimanu 59 (59 km, diferenta de nivel 2.850 m); VLC TrailRun Latorita 25 (25 km, diferenta de nivel 1.350 m); VLC TrailRun Ciungetu 10,8 (10,8 km, difenta de nivel 650 m).

Ciclism off-road

„Mountain biking-ul reprezinta sportul in care se merge pe biciclete off-road, de obicei pe un teren dificil. Majoritatea bicicletelor mountain bike au caracteristici similare, care scot in evidenta durabilitatea si performanta pe teren accidentat: roti late cu striatii mai pronuntate, cadru gros sau suspensii duble pe furca fata. Mountain biking-ul necesita o oarecare anduranta, abilitati de mers pe bicicleta si incredere in fortele proprii si poate fi practicat aproape oriunde, cele mai cautate fiind traseele off-road sau cararile care serpuiesc prin munti, paduri sau campuri deschise, numite singletrack”, mai afirma organizatorii VLC Mountain Sports.

Curse de mountain biking (start si sosire in Ciungetu): VLC Mountainbike Galbenu Epic (70 km, urcare totala 3.580 m, cota maxima 1.988 m); VLC Mountainbike Ciungetu Standard (40 km, urcare totala 1.664 m, cota maxima 1.591 m).

Eveniment sportiv cu promovare turistica

Evenimentul VLC Mountain Sports se adreseaza participantilor de toate varstele, atrasi de practicarea sportului intr-un cadru natural, dar si promovarea zonei turistice Ciungetu-Valea Latoritei-Vidra. (foto: VLC Trail Running 2014)