Transilvania Bike Trails Race, ciclism cross country prin satele sasesti din Transilvania

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs de mountain-biking (MTB), ce va avea loc sambata, 20 august, cu start (ora 10) si sosire la Saschiz, sat din judetul Mures, din apropierea localitatii Viscri (comuna Bunesti, judetul Brasov). Aflata la editia a 3-a, competitia si-a propus sa promoveze reteaua de trasee pentru biciclete, ce leaga satele sasesti din zona Tarnava Mare cu Sighisoara.

Intrecerea se va tine pe doua distante, in functie de nivelul de pregatire al concurentilor: pe distanta lunga, de 75 kilometri, si pe distanta scurta, de 40 kilometri.

Am retinut din comunicatul organizatorilor (Fundatia ADEPT Transilvania si Clubul Sportiv NoMad Multisport): „Vor fi parcurse atat zone special amenajate, cat si dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulite din satele vechi ca Mesendorf, Cloasterf, Crit sau Bunesti. Traseele trec prin curtile bisericilor fortificate, iar cel lung - prin Cetatea Saschiz. In acelasi timp, concursul si evenimentul reprezinta o explorare a trecutului nostru, al sasilor, a culturii din zona. E o intoarcere in timp si in istorie, care e in contrast cu noua perspectiva a loculului. Cea care ofera o noua abordare turistica: activitati pentru o viata activa, trasee unice, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sanatoasa din productia locala”.

Categorii de concurs: Elite (sportivi de performanta, legitimati la cluburi si asociatii de profil) pentru traseul lung; feminin open si masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani) pentru traseul scurt.

Dincolo de competitia sportiva, Transilvania Bike Trails Race are in program o serie de evenimente, impartite pe zile (17-21 august), pre si post concurs, cum ar fi vizitele (Biserica Fortificata din Bunesti, casa Printului Charles de la Viscri, Biserica Fortificata si Fierarul de la Viscri, Biserica Fortificata si Cetatea Saschiz), degustarile de preparate traditionale de-ale locului, Concertul 4Tune Quartet etc.