Traversarea Lacului Surduc 2013, Timis

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In 20 iulie 2013, va avea loc, pe lacul Surduc din localitatea timiseana Fardea, cea de-a doua editie a unui eveniment ce are ca scop cresterea numarului celor care practica inotul in ape deschise.

Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent daca sunt afiliati la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane cu varsta de la 18 ani in sus. Persoanele sub 18 ani pot participa, dar numai in afara de concurs si numai insotite de catre un adult.

Vor avea loc doua probe: una scurta (aprox. 500 m) si una de rezistenta (aprox. 3.000 m). Startul se da de pe plaja, de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aproximativ 26 ˚C. Daca temperatura apei depaseste 24 de grade, participantii nu vor putea inota in echipament de neopren. Cei interesati se pot inscrie la una dintre probe sau la ambele probe. Timpul limita la proba scurta este 30 de minute, iar la proba lunga este de 2 ore. Participantii care nu se incadreaza in timpul limita vor fi descalificati. Proba de rezistenta este recomandata persoanelor care practica inotul in mod regulat.

Fiecare participant va inota liber, nefiind impus un anumit procedeu de inot. Clasamentul final va fi realizat in funcţie de gen si categorii de varsta (18-30 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani si peste 70 de ani).

Participantii vor putea inota cu materiale ajutatoare (labe, palmare) dar, in acest caz, nu vor intra in clasamentul final. Este recomandata folosirea ochelarilor de inot.

Fiecarui participant i se vor acorda certificat de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoza si apa de baut. Pentru primele trei locuri, la fiecare categorie, se vor acorda diplome.

Inscrierea se poate face pe www.timisoara.inot-masters.ro sau la fata locului, intre orele 9:00 si 10:00, taxa de participare fiind de 30 lei.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara, in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT) si Primaria Fardea.

Consiliul Judetean Timis este co-finantator al evenimentului, iar la buna sa desfasurare contribuie si Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de Voluntariat „SALVO” (din cadrul Primariei Municipiului Timisoara).

Dupa probele de inot, cei interesati pot participa la o alergare in grup in natura, intr-un tempo moderat, fara a fi stabilit un clasament. Mai multe detalii gasiti pe www.timisoara.inot-masters.ro. (comunicat Clubul de Inot Masters Timisoara)