Trofeul Jnepenilor, concurs de turism sportiv la Pestera Muierilor

Detalii
Comentarii
Harta

Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor continua, in perioada 12-14 august, cu etapa a 5-a. Aceasta se va desfasura in judetul Gorj, la Complexul Turistic Pestera Muierilor de la Baia de Fier. Acolo, la intrarea nordica in Cheile Galbenei, are loc Trofeul Jnepenilor, unul din cele mai importante evenimente sportive si turistice din CN Stafeta Muntilor 2016.

Derulata sub indemnul „Cauta comoara dacilor!”, competitia organizata de Asociatia pentru Tineret Sport Turism si Ecologie Jnepenii cuprinde „o gama variata de activitati in aer liber: trekking, orientare sportiva, cunostinte turistice, escalada, trasee pe via ferrata si alte jocuri in aer liber”.

De asemenea, gazdele le recomanda participantilor „sa exploreze zonele Cheilor Galbenului, ale Oltetului si imprejurimile lor, sa urce pe varfuri ce domina zarea, iar seara sa se destinda in jurul focului de tabara, la concursurile de creativitate”.

„La Trofeul Jnepenilor se pot inscrie atat persoanele care doresc sa practice activitati sportiv-cultural-ecologice intr-o forma organizata si relaxanta, participand la categorii in functie de varsta si nivelul de pregatire (juniori, veterani, feminin, open), dar si parintii care doresc sa-si educe copiii intr-un spirit eco, savurand impreuna emotiile unei competitii (categoria family). Sportivilor temerari care se vor lupta cu muntele si secundele le-am rezervat categoria elite.

La aceasta competitie pot participa si persoane neorganizate juridic (in cluburi sau asociatii). Va puteti inscrie pana vineri, 12 august, la fata locului, dar nu mai tarziu de ora 22!”, mai informeaza gazdele evenimentului sportiv din judetul Gorj.

Tabara de corturi va fi amplasata pe malul raului Galbenu din Baia de Fier, chiar la intrarea in Pestera Muierii - locatie la care participantii sunt asteptati de vineri, 12 august, de la ora 10.