Trofeul Temerarii, in masivul Piatra Craiului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Trofeul Temerarii (editia a 2-a) este o competitie care conteaza ca a 9-a etapa din Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor. Organizat de Clubul Alpin Temerarii in masivul Piatra Craiului, in zilele de 4-6 septembrie, concursul isi are amplasata tabara la Gura Raului.

Piatra Mare, de la legenda la realitate

„Legenda spune ca acum foarte mult timp, locuitorii din aceste locuri erau condusi de un crai, mult iubit si respectat, caruia i se spunea Maritul. Ajuns batran, el nu avea niciun copil. Asa ca hotareste sa aleaga chiar el un mostenior al tronului, pentru a evita luptele de dupa moartea sa. In acest scop, organizeaza un concurs in care flacaii veniti din toate colturile tarii sa se intreca in probe fizice si de intelepciune. La o stana din munti traia un pastor voinic, pe nume Bradut. Auzind de competitia pentru tron a Maritului, tovarasii pastorului il indeamna sa se duca si el sa-si incerce norocul. Acesta se dovedeste cel mai drept, puternic si intelept dintre toti feciorii. Asadar, Piatra cea Mare pe potecile pe care a umblat Bradut s-a numit Piatra Craiului, in cinstea pastorului care, prin propriile puteri, a devenit Crai”, povestesc organizatorii evenimentului din judetul Brasov, de la Zarnesti.

Drumetie, orientare sportiva, maraton...

Trofeul Temerarii are in program activitati specifice muntelui, ca drumetie, orientare sportiva, cunostinte turistice, maraton, foc de tabara, poezie, muzica folk si... alte surprize.

In functie de varsta si de nivelul de pregatire, participantii participa sub forma unei echipe, formata din trei persoane, si vor alege una din cele sase categorii: Elite, Family, Juniori, Feminin, Veterani, Open. Categoria Family este ce-a mai cautata categorie din intrega competitie, unde parintii sunt incurajati de catre organizatori sa descopere frumusetile naturii, savurand emotiile unei competitii in care copii vor invata cum sa citeasca o harta, cum sa foloseasca o busola, isi vor testa cunosintese turistice.