Tulcea: Festivalul Barcilor cu Vasle - Rowmania Fest 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Timp de doua zile, pe 1 si 2 septembrie 2012, la Tulcea va avea loc a doua editie a Festivalului International al Barcilor cu Vasle, Rowmania Fest, initiat de catre multiplul campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, cu scopul promovarii ecoturismului in Romania si deplasarea cu ajutorul ambarcatiunilor cu vasle.

Cu acest prilej, vor avea loc competitii nautice, plimbari cu canotca, dezbateri despre dezvoltarea rurala, ecoturism si turism responsabil, un targ de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabila, evenimente culinare, concerte si proiectii de filme.

Evenimentul sportiv principal al Rowmania Fest il reprezinta finala concursului international de vaslit in canotci (10+1), Danube Connection, ce va avea loc in data de 2 septembrie, incepand cu ora 15:00, pe lacul Ciuperca. Aceasta competitie nautica s-a desfasurat in iulie 2012, pe apele Dunarii, la Viena, Bratislava si Budapesta, bucurandu-se de participarea a zeci de sportivi slovaci, unguri si austrieci.

In finala de duminica, castigatorilor din aceste tari li se vor alatura si cei ai etapei romanesti de la Tulcea, programata sambata, de la ora 13:30, precum si caiacisti si canoisti participanti la Tour International Danubien (TID). Acestia din urma vor sosi la Tulcea sambata, la ora 16:00, dupa un voiaj de doua luni, ce a inceput la izvoarele Dunarii, in Germania (Ingolstadt), si care se va incheia in Romania, la Sfantu Gheorghe.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc sambata, la ora 12:00, pe faleza din Tulcea. Programul complet al evenimentului se afla pe www.rowmania.ro.