Turneu de handbal amator mixt la Bran

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 30.03.2013
  • 31.03.2013
  • Bran
  • Intrarea libera

La finele acestei saptamani, 30-31 martie 2013, in localitatea Bran din judetul Brasov are loc un turneu de handbal mixt rezervat jucatorilor amatori, in organizarea Handbal Club Victoria Bucuresti.

Meciurile se desfasoara in sala de sport a Liceului Sextil Puscariu (Str. Principala 495), reunind aproximativ 150 de jucatori de handbal cu varste cuprinse intre 20 si 58 de ani. La startul competitiei se afla 6 echipe: HCA Bucuresti, HCA Brasov, Corabierii FunClub, Sport& Friends Buzau si doua echipe ale HC Victoria Bucuresti. Acestea vor juca in 2 grupe (fiecare cu fiecare) sambata, incepand de la ora 11:00, primele doua clasate din fiecare grupa urmand sa se califice in semifinalele turneului, programate duminica de la ora 10:00. Intrarea spectatorilor este libera.

 

Despre handbalul amator mixt

Handbalul amator mixt se adreseaza jucatorilor de toate varstele, care nu practica acest sport de performanta, precum si fostilor profesionisti. In timpul meciurilor, fiecare echipa trebuie sa aiba in teren minimum 3 fete.

Acest fenomen a luat amploare, in ultimii ani, atat in orasele cu traditie in handbal precum Ramnicu Valcea, Bucuresti sau Buzau, cat si in alte orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Corabia, Topoloveni si altele. Anual, sunt organizate in jur de 10 turnee mixte de handbal amator in Romania, iar sportivii isi platesc singuri deplasarile.

„La doi ani de la primul turneu de handbal mixt la care am participat am decis sa organizam o competitie aniversara in care sa promovam fair-play-ul si mediul competitiv pozitiv. Handbalul este un sport greu de practicat la nivel amator din cauza numarului mare de coechipieri necesari, dar placerea de a juca sportul preferat si de a lega legaturi intr-un astfel de mediu este inegalabila.” afirma Ionut Toma, membru al echipei HC Victoria, paramedic SMURD.

„Dupa abandonarea handbalului de performanta ma gandeam la master si la o cariera in pregatirea fizica. La HC Victoria sunt antrenor si am descoperit atat oameni dispusi sa isi imbunatateasca performantele sportive, dar si oameni foarte diferiti, cu meserii diferite care sunt o echipa si in afara terenului.”, a declarat si Dragos Luscan, antrenor HC Victoria, preparator fizic al echipei de polo Steaua Bucuresti, personal trainer World Class.