Turneu de padbol la Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia Romana de Padbol organizeaza un turneu de padbol la Bucuresti, care constituie un criteriu de selectie in alcatuirea echipelor nationale (feminina si masculina) de padbol ale Romaniei, participante la Campionatul Mondial din Uruguay (noiembrie 2016). Locatia Padbol Herastrau (Baza BTT Bucuresti, Sectorul 1, Soseaua Nordului, nr. 7-9). Perioada intrecerii: 26 iulie-5 august.

Despre Padbol

Prima data s-a jucat padbol in orasul La Plata - capitala provinciei Buenos Aires (Argentina) in anul 2008, iar 3 ani mai tarziu acesta a fost recunoscut oficial, pentru ca pana in prezent la Federatia Internationala de Padbol sa de afilieze Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Anglia, Elvetia, Franta, Australia, SUA si Romania.

Primul teren de padbol, precum si lansarea oficiala a acestui derivat al fotbalului in Romania s-a petrecut pe 18 mai 2015 la Scoala Europeana Bucuresti (Liceul SEB). Cupa Intercontinentală de Padbol 2017 se va juca in Romania.

Reguli padbol

Padbol se joaca pe un teren cu lungime de 10 metri si latime de 6 metri, impartit in doua parti, despartite de un fileu inalt de 1 metru. Fiecare jumatate de teren are zona de servire, zona de primire si zona de atac. La padbol o echipa are doi jucatori, care servesc prin rotatie (serviciu din drop). Punctajul si sistemul de desfasurare sunt similare celui de la tenis de camp (gameuri, seturi, se joaca dupa regula „cel mai bun di 3 seturi”).