Turul Ciclist al Sibiului 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

19 echipe din tara si din afara ei si-au anuntat participarea la cea de-a 3-a editie a Turului Ciclist al Sibiului, competitie de categoria ME 2.1 in calendarul Uniunii Cicliste Internationale.

Evenimentul, la startul caruia se afla ciclisti din Serbia, Cehia, Grecia, Polonia, Ungaria, Norvegia, Ucraina, Germania, Belgia, Austria, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Slovacia, Irlanda si Romania, cuprinde cinci curse, desfasurate intre 11 si 14 iulie 2013 in cadrul unui prolog, a doua etape si doua semi-etape.

 

Etapele Competitiei

Deschiderea competitiei o va face prologul, o proba de contratimp individual pe 2,4 km programata joi, 11 iulie, in centrul istoric al Sibiului, cu startul la ora 18:30 in Piata Mica si sosirea in Piata Mare a orasului.

Prima etapa se desfasoara vineri, 12 iulie, incepand cu ora 11:00, pe parcursul a 144 km, pe ruta Sibiu – Agnita – Balea Lac (2034 m altitudine).

A doua etapa ia startul tot la ora 11:00, pe 13 iulie, la iesirea din Sibiu, de unde vor fi parcursi 183 km pe traseul Sibiu – Voila – Paltinis.

Duminica, 14 iulie, intrecerile vor cuprinde o proba de contratimp individual de 11,4 km, desfasurata, incepand cu ora 9:30, pe traseul Muzeul Civilizatiei Populare (Astra) din Dumbrava Sibiului – Rasinari si retur, ultima parte a cursei derulandu-se chiar pe aleile muzeului.

A doua semi-etapa desfasurata in aceasta zi ia startul la ora 16:45 la Muzeul Astra, de unde concurentii vor strabate aproximativ 138 de kilometri, pe ruta Sibiu – Jina – Sugag – Sasciori – Calnic – Miercurea Sibiului – Sibiu, cu finish-ul in Piata Mare.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de catre Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primariei si Consiliului Judetean Sibiu, sub egida Federatiei Romane de Ciclism. (foto: sibiul.ro)