Turul Ciclist al Sibiului Atlassib 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

26 de echipe din Romania si din afara tarii vor lua parte, intre 4 si 8 iulie 2012, la cea de-a doua editie a Turului Ciclist al Sibiului, cea mai importanta competitie de profil din Transilvania. Organizat de catre Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, in colaborare cu Federatia Romana de Ciclism si cu spijinul autoritatilor locale, concursul aduce la start ciclisti din Slovacia, Austria, Norvegia, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Serbia, Luxemburg, Turcia, Belgia, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Ungaria si Romania, care se vor intrece pe parcursul a 4 etape si un prolog, insumand 433 km.

Deschiderea evenimentului o va face prologul, o proba de contratimp individual desfasurata in centrul istoric al orasului in data de 4 iulie cand, incepand cu ora 18:00, concurentii vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 2,4 km.

Urmatoarele 4 etape se vor desfasura dupa cum urmeaza:

5 iulie: etapa 1 – Ambient (184 km), Sibiu – Agnita – Cincu – Avrig – Cisnadie – Paltinis

6 iulie: etapa 2 – Gazeta Sporturilor (10,2 km), proba de contratimp pe echipe pe traseul Cisnadie - Sibiu (Muzeul Satului)

7 iulie: etapa 3 – Coca Cola (90,15 km), Sibiu – Cisnadioara – Cisnadie – Sadu – Avrig – Balea Lac

8 iulie: etapa 4 – Meridiana Transfer de Bani (146,25 km), Sibiu – Saliste – Jina – Calnic – Miercurea Sibiului – Sibiu

Turul Ciclist al Sibiului este un eveniment din clasa 2.2 in calendarul UCI (Union Cycliste Internationale), dotat cu premii in valoare totala de peste 25.000 de euro. (foto: oradesibiu.ro)