Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc

Detalii
Comentarii
Harta

In perioada 10-13 august, se organizeaza editia din acest an (a 10-a) a concursului international de ciclism pe sosea Turul Tinutului Secuiesc. Deschiderea oficiala va fi miercuri, 10 august, incepand cu ora 20, in Piata Libertatii din Miercurea Ciuc.

Joi, 11 august, prima etapa se va desfasura pe traseul Miercurea Ciuc (ora 11) - Sansimion - Tusnad - Sfantu Gheorghe - Covasna - Targu Secuiesc - Pasul Nyerges - Cozmeni - Miercurea Ciuc.

Vineri, 12 august, in runda a 2-a se va pleca din Odorheiu Secuiesc (Piata Primariei, ora 10:50), apoi rutierii vor rula pe traseul Bradesti - Ciumani - Gheorghieni - Valea Stramba - Vlahita - Pasul Tolvajos - Baile Harghita.

Sambata, 13 august, sunt programate doua semietape. Prima (3A), de contratimp individual, de la ora 10, pe ruta Pasul Tolvajos Teto - Baile Harghita. Apoi a doua (3B), de la ora 17:15, constand in 17 tururi pe strazile din municipiul Miercurea Ciuc, cu start si sosire in Piata Libertatii. Acolo unde, de altfel, de la ora 20:10, se va tine festivitatea de premiere atat pentru semietapa 3B, cat si la general, pentru toata competitia.

Tot sambata dupa-amiaza, pret de vreo 30 de minute, va avea loc si o competitie de ciclism urban pentru amatori.

Turul Tinutului Secuiesc este un eveniment organizat de Clubul Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc si Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Harghita, in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Miercurea Ciuc, Consiliul Judetean Harghita, Consiliul Judetean Covasna si autoritatile locale din Gheorghieni, Targu Secuiesc, Sfantu Gheorghe si Odorheiu Secuiesc.