VeteRun-Cupa Steaua, crosul veteranilor de razboi

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Toti au peste 90 de ani si impreuna sunt putin peste 15.000 de suflete (cifre furnizate de Ministerul Apararii Nationale). Cu totii au scris pagini importante din istoria romanilor. Ei sunt veteranii de razboi ai Romaniei din Al Doilea Razboi Mondial. In cinstea lor se organizeaza evenimentul sportiv VeteRun-Cupa Steaua in ziua de duminica, 8 mai, pe Bulevardul Kiseleff din Bucuresti.

Intalnire cu veteranii din Al Doilea Razboi Mondial

„VeteRUN este o miscare populara prin care romanii, alaturi de militarii Armatei Romaniei isi arata respectul si pretuirea care li se cuvin veteranilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Daca doriti sa-i cunoasteti si sa fiti alaturi de acestia, acum este unul din acele rare momente in care vointa trebuie sa invinga rutina diminetii de duminica.

Sunt batrani, intelepti, cu nevoi putine dar cu sanatate subreda. Este de ajuns sa le oferim o clipa de atentie, o strangere de mana, o imbratisare sau, pur si simplu, sa le trecem pragul casei, sa le uram sanatate si sa le multumim pentru ceea ce au facut pentru noi si copiii nostri”, suna mesajul de mobilizare al organizatorilor.

Concursuri de cros pentru copii, adolescenti si adulti

La VeteRun-Cupa Steaua se alearga trei concursuri de cros. Crosul Copiilor (fete si baieti, 600-800 metri) are mai multe categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani) si doua starturi (ora 10:30 si ora 10:40). In Crosul Adolescentilor (fete si baieti de 15-17 ani) traseul are o lungime de 1 kilometru, plecarea in cursa fiind programata la ora 10:50.

La Crosul Adultilor exista mai multe categorii de varsta: 18-35 ani, 36-50 ani, peste 51 ani. Traseul (6,7 kilometri) are urmatoarele repere: Start (ora 11:10)-Piata Presei Libere-intrarea Parcului Herastrau-Soseaua Kiseleff-Arcul de Triumf-Piata Victoriei-Bulevardul Aviatorilor-Piata Charles de Gaulle-Bulevardul Maresal Constantin Prezan-Arcul de Triumf-Soseaua Kiseleff-Sosire.

Expozitie de echipamente si tehnica militara

In functie de sosirile din curse se tin festivitatile de premiere, una dupa alta, cea mai de pe urma fiind asteptata in jurul orei 12:50. Apoi, pana la ora 16, standul de echipamente si tehnica militara le sta la dispozitie vizitatorilor.