XC Riders MTB Challenge, la Sarata-Monteoru

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia XC Riders este clubul ciclistilor din Buzau si organizeaza, an de an, o serie de evenimente sportive, printre care, anul acesta, si XC Riders MTB Challenge (editia a 3-a). Competitia de ciclism cross country se desfasoara duminca, 29 mai, cu start (ora 10:30), in statiunea buzoiana Sarata-Monteoru si traversarea uneia dintre cele mai populare zone turistice ale regiunii.

Categorii si curse:

- cursa de maraton (65 km, diferenta de nivel de aproximativ 1.800 m), Elite Open, feminin open, masculin 19-29 ani, 30-39 ani si peste 40 ani;

- cursa de semimaraton (30 km, diferenta de nivel de aproximativ 800 m), feminin 15-29 ani si peste 30 ani, masculin 19-29 ani, 30-39 ani si peste 40 ani.

„XC Riders va invita la un maraton pe dealurile buzoiene, pline de poteci antrenante, prin paduri, printre vii si poieni inverzite. Traseele sunt presarate cu urcari solicitante urmate de coborari lungi de viteza sau mai tehnice, in asa fel incat fiecare concurent sa se simta multumit, in functie de traseul ales”, spun organizatorii.

Statiunea balneara Sarata-Monteoru se afla la circa 14 kilometri de municipiul Buzau, apartine din punct de vedere administrativ de comuna Merei si a devenit cunoscuta datorita proprietatilor terapeutice ale izvoarelor sarate din zona.