Yachting la Constanta: Regata Trofeul Tomis 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La finele acestei saptamani, 26-27 mai 2012, Yacht Club Regal Roman organizeaza, cu sprijinul Tomis Marina Management, concursul de veliere Trofeul Tomis, competitie deschisa ambarcatiunilor din clasele Optimist, Zoom8, Cadet, Laser 4.7 si Laser Radial.

Intrecerile regatei se vor desfasura in Portul Tomis din Constanta, sambata, incepand cu ora 11:30 si duminica, de la ora 10:00, in prima zi fiind programate patru curse, iar in cea de a doua zi trei.

Vor fi prezenti la start atat sportivi din Romania, cat si din alte tari, cu varste cuprinse intre 8 si 30 de ani. „Am invitat sportivi din toate cluburile din tara si, de asemenea, de peste hotare, un numar exact de participanti va putea fi stiut insa abia dupa incheierea inscrierilor. Sportivii sunt cu varste cuprinse intre 8 si 30 de ani, pe diverse clase de ambarcatiuni, pasionati de acest sport”, ne-a declarat domnul Ender Bolat, membru in Consiliul Director al Yacht Club Regal Roman.

Sosirea concurentilor va avea loc vineri, 25 mai, aceasta zi fiind rezervata, deopotriva, si inscrierilor. De asemenea, inscrieri se vor face si sambata, intre orele 8:30 si 10:30, participarea fiind gratuita.

Evenimentul se va incheia duminica, cu festivitatea de premiere in cadrul careia, incepand cu ora 17:00, ocupantii primelor trei locuri ale fiecarei clase vor fi recompensati cu medalii, cupe si premii.

„Yachtingul inseamna sport, adrenalina, pricepere, strategie, concentrare dar si distractie. Dezvolta determinarea, responsabilitatea, taria de caracter, disciplina, competitivitatea. Pot sa spun aceste lucruri in cunostinta de cauza, avand doi copii care practica acest sport (n.r. Ebru si Tarkan Bolat), ambii campioni nationali si care, in acelasi timp, au rezultate excelente la scoala”, ne-a mai declarat, cu amabilitate, domnul Ender Bolat.