Brasov Indoor Cup 2012 - rezultate finale la 2001 si 2002

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La sfarsitul saptamanii trecute, in cinci locatii din Brasov, Sacele si Tarlungeni, au avut loc meciurile turneului Brasov Indoor Cup (editia a 3-a). Competitia organizata de eNJoy sports si ACS Tampa a adunat la start 47 de echipe din toata tara, plus o invitata de peste Prut, Zimbrul Chisinau. In cazul altor conditii meteo, cu siguranta ca alta ar fi fost participarea la turneul de la Brasov. Si in aceste conditii, competitia a fost o reusita, delegatiile prezente fiind incantate de cele 3 zile petrecute la munte, la Brasov si declarandu-se unanim multumite de valoarea ridicata a competitoarelor.

Petrolul Ploiesti si „U” Cluj, invingatoare la 2001

Dupa 3 zile de meciuri - unul mai incins ca celalalt -, in ultima zi au fost desemnate laureatele la cele doua categorii de varsta - copii nascuti in 2001, respectiv 2002. Frumoasele trofee oferite de organizatori au parasit Brasovul. Asa a fost sa fie! Astfel, la 2001, s-a jucat in doua locatii. In prima, finala a fost o disputa intre Pro Sport Focsani si Universitatea Cluj. A rezultat un meci fara istoric, in care ardelenii s-au impus clar, 3-0, prin golurile marcate de Mihai Forna, Radu Pacol si Paul Nistor. In cea de-a 2-a finala de la 2001, s-au duelat Benta Brasov si Petrolul Ploiesti. FC Benta este scoala de fotbal patronata si condusa de Vasile Benta, fost jucator la juniorii si apoi echipa de tineret a FCM Brasov. A nu-l confunda cu Vasile Benta, mult mai cunoscutul fotbalist al FC Brasov din anii 80. Pura coincidenta de nume si prenume! Asadar, FC Benta Brasov a obtinut un loc 2 la U11, dupa ce a pierdut finala in dauna Petrolului. De asemenea, Benta Brasov a mai prins si un loc 3, la 2001 (victorie cu 5-2 contra CSS Campulung Muscel, marcatori S. Chirila - 3 goluri si Eduard Kadar - 2 goluri, respectiv Eusebio Flesaroaia - 2 goluri).

„Mircea Eliade” a castigat finala cu Petrolul la 2002

La cealalta categorie de varsta (2002), ultimul act a opus echipa de la Liceul „Mircea Eliade" Bucuresti si Petrolul Ploiesti. Continuand parcursul bun din grupa, jucatorii bucuresteni, antrenati de Daniel Chilom, fiul gazetarului sportiv Ioan Chilom, s-au impus relativ usor, cu 2-0. Reusitele au purtat semnatura aceluiasi jucator, Eugen Bulai.

ACS Tampa a prins podiumul la 2002

Reprezentantii primei scoli private de fotbal din Brasov, ACS Tampa, s-au clasat pe locul 3 la grupa de varsta 2002. In finala mica, ei au trecut cu 3-0 de CSS Campulung Muscel. Golurile brasovenilor au fost marcate de Andrei Muresan, Alen Moisin si Matei Grideanu. ACS Tampa Brasov, echipa antrenata de Ciprian Anghel, a avut un parcurs regulat in competitie, dar a pierdut (0-1 cu „Mircea Eliade”), la capatul unui joc contolat de la un capat la altul. Lotul ACS Tampa la Brasov Indoor Cup 2012: Stefan Siegel, Ionut Vasilache, Matei Grideanu, Andrei Muresan, Razvan Epure, David Talmaciu, Robert Marin, Alen Moisin. 

Laudatu (CSM Focsani) si Vele (Steagu Rosu Brasov), golgheteri la 2002, respectiv 2001

Ca la orice competitie care se respecta, si la Brasov Indoor Cup 2012 s-au acordat premii individuale fotbalistilor care au iesit in evidenta. Astfel, la categoria de varsta U11, cel mai bun portar a fost desemnat Alexandru Muresan („U” Cluj). La aceeasi categorie, golgheter, cu 9 goluri, a iesit Daniel Vele de la ACS Steagu Rosu Brasov, iar cel mai bun jucator, Marian Milea de la Pro Sport Foc┼čani. La cei mai mici cu un an, copiii nascuti in 2002, cel mai apreciat portar a fost Petre Iordan (Liceul „Mircea Eliade” Bucuresti). Titlul de golgheter la 2002 i-a revenit lui Alexandru Laudatu de la CSM Focsani (12 goluri). Cel mai bun jucator la U10 a fost ales Tiberiu Parciulea, de la Scoala de fotbal „Constantin Dumitru” din Pitesti.

Mentiune speciala pentru ACS Tâmpa Brasov (2003)

La acest turneu, ACS Tampa Brasov, grupa de varsta 2003 (locul 3 pe tara in decembrie 2011), a avut statutul de invitata speciala. Micutii fotbalisti pregatiti de Radu Turdean si Nicu Vaduva nu au dezamagit. Chiar daca s-au „luptat” cu adversari mai mari ca varsta, evolutia lor a fost entuziasmanta. Desi in final nu au prins podiumul, merita amintite numele lor, nume de care, peste ani, cu siguranta vom mai auzi: Denis Baragoana, Rares Rotaru, Razvan Iorga, Sergiu Parvulescu, Vadim Covalciuc, Dan Necula, David Ovreiu, Rares Petcu, Eduard Ene, Tudor Pescaru si Andrei Dedu.

Brasov Indoor Cup - categoriile 2003, 2004, 2005

La sfarsitul acestei saptamani (10-12 februarie 2012), e programata, tot la Brasov, Tarlungeni si Sacele, faza a doua a Brasov Indoor Cup 2012. De aceasta data, se vor aduna la start formatii din Romania inscrise pe 3 categorii de varsta: U9 (copii nascuti in 2003), U8 (2004) si U7 (2005). (foto: dan neacsa)