Cei mai talentati tineri fotbalisti romani au sansa sa joace la Atletico Madrid

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Regal Sport Club Bucuresti si Atletico de Madrid au semnat un contract de colaborare, pentru o perioada de 4 ani, cu scopul de a infiinta si opera la Bucuresti, in conditii de exclusivitate, Academia de Fotbal  Atletico de Madrid.

La ceremonia de semnare au participat Enrique Cerezo, presedintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, director general al clubului spaniol, German Robles, director general al Fundatiei Atletico de Madrid, Claudiu Florica, director general Regal Sport Club Bucuresti si Mihai Badea, presedinte al Regal Sport Club Bucuresti.

Academia de fotbal Atletico de Madrid de la Bucuresti este primul proiect european de acest fel al clubului madrilen si se inscrie intr-o strategie mai larga de expansiune internationala in vederea promovarii metodelor de formare a fotbalistilor, precum si a valorilor fotbalului spaniol. Atletico de Madrid va pune la dispozitia academiei nou infiintate la Bucuresti metodologia proprie de formare a tinerilor fotbalisti si va numi un coordonator general, cu rolul de a superviza activitatea academiei. Incepand cu sezonul 2014-2015, echipele Regal Sport Club Bucuresti vor participa la competitiile municipale si nationale sub numele Atletico de Madrid.

„Initiativa reprezinta o sansa extraordinara pentru generatia de maine a fotbalului romanesc de a se forma intr-un sistem de pregatire si recrutare pentru inalta performanta de nivel european. Sperantele fotbalului romanesc vor avea oportunitatea de a-si valorifica si dezvolta abilitatile sportive, sub o supervizare de maxima exigenta. De asemenea, tinerii fotbalisti vor intra in contact, prin accesul la cultura si educatia sportiva a uneia dintre cele mai celebre scoli de fotbal din Europa, cu valorile umane, spiritul competitiv si de fair-play caracteristice fotbalului iberic.” a declarat Claudiu Florica, director general al Regal Sport Club Bucuresti.

„Academia de fotbal Atletico de Madrid este prima scoala deschisa de clubul nostru in Europa. Am ales Romania pentru ca exista o comunitate romaneasca puternica in Spania si pentru ca suntem legati sufleteste de Bucuresti, unde am castigat UEFA Europa League in 2012”, a declarat Enrique Cerezo, presedintele Clubului Atletico de Madrid.

In baza contractului de colaborare, Atletico de Madrid va avea dreptul de preemptiune pentru selectarea oricaruia dintre jucatorii Regal Sport Club Bucuresti, pentru a fi transferati la clubul Atletico de Madrid sau, prin intermediul lor, la alte echipe din campionatul Spaniei. (comunicat si foto: BDR Associates)