Fotbal: Finala Red Bull Street Style 2012, jurizata de Inzaghi si Cannavaro

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Red Bull Street Style, competitie adresata fotbalistilor care stiu sa faca trick-uri cu mingea, a ajuns inaintea finalei mondiale ce va avea loc sambata, 22 septembrie 2012, la Lecce, in Italia. Aceasta a fost precedata de 187 de turnee de calificare, ce au reunit 4.890 de participanti din peste 50 de tari, printre care si Romania, care va fi reprezentata la aceasta competitie de Stefan Florescu (foto).

Juriul finalei Red Bull Street Style, cea mai importanta competitie de fotbal freestyle din lume, va fi format din 5 membri, din lumea fotbalului si a breakdance-ului, printre care si celebrii Fabio Cannavaro si Pippo Inzaghi, care vor avea misiunea de a alege noul campion mondial in acest sport extrem de spectaculos.

 

Pippo Inzaghi si Fabio Cannavaro, pregatiti pentru finala

Fostul atacant italian Pippo Inzaghi, singurul jucator din istorie care a marcat in finala Champions League, in Super Cupa Europei si in Finala Mondiala a Cluburilor in acelasi an, este pregatit pentru finala mondiala Red Bull Street Style: „Ca jucator m-am simtit intotdeauna privilegiat pentru ca am putut sa fac ceea ce imi place si am si trait din asta. Pasiunea este obligatorie in orice sport. Sper ca toti participantii din finala mondiala Red Bull Street Style sa-si atinga obiectivele si sa se distreze, pentru ca acesta este spiritul fotbalului freestyle”.

„Sunt foarte fericit ca pot participa la un eveniment ca Red Bull Street Style. Sa povestesc cu toti cei implicati si sa descoper ce-i motiveaza este foarte interesant pentru mine”,  a spus si Fabio Cannavaro, campion mondial in 2006 si singurul fundas italian care a castigat Balonul de Aur. Fostul capitan al Italiei, care detine recordul de 136 de selectii in echipa nationala, a adaugat: „Am crescut urmarind schemele lui Maradonna, iar acum am ocazia sa vad atat de multi baieti talentati evoluand intr-un singur loc. Este incredibil!”

 

Regulamentul concursului

3 minute, 2 jucatori, 1 minge. Se va puncta controlul, creativitatea si stilul fotbalistilor de freestyle care se vor lupta unu contra unu, alternand posesia mingii la fiecare 30 de secunde. In timpul acestui interval trebuie sa execute cele mai spectaculoase trick-uri pe muzica si trebuie sa impresioneze juriul pentru a-si asigura un loc in runda urmatoare. Timp de 180 secunde totul este permis cu exceptia folosirii mainilor.

 

Din juriul editiilor anterioare ale competitiei au mai facut parte, printre altii, si fotbalistii Edgar Davids, Bebeto, Falcao si George Weah. Prima finala mondiala a competitiei Red Bull Street Style s-a desfasurat in 2008 la Sao Paulo in Brazilia.

La competitia programata in Amfiteatrul Roman din Lecce vor participa, in afara fotbalistilor, si rapper-ul Marracash din Milano si Sud Sound System din Salento. (foto: Red Bull Romania)