Minifotbal: Campionatul European 2014 se joaca in Israel

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Israel este tara care va gazdui Campionatul European de Minifotbal din 2014. miniEURO 2014 va avea loc in orasul Eilat in perioada 12-17 noiembrie a.c. si va aduce la start cele mai bune 24 de echipe nationale din intreaga Europa.

Decizia a fost luata, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre 29 de presedinti ai federatiilor nationale de minifotbal din Europa, care s-au intalnit in cadrul unei adunari generale a European Minifootball Federation, in Polonia, la Wroclaw. Pentru organizarea celui mai important eveniment al minifotbalului european, alaturi de Israel au mai concurat Germania, Austria, Kazahstan si Polonia.

miniEURO 2013, organizat in insula Creta (Grecia), unde au participat 24 de echipe nationale, a fost transmis live in 19 tari din Europa si a inregistrat cele mai mari cifre ale numarului spectatorilor prezenti in tribune, la finala disputata de echipa nationala a Romaniei impotriva Croatiei cel putin 5.000 de spectatori asistand la un adevarat regal minifotbalistic.

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei este cvadrupla campioana europeana, dupa succesul obtinut la Bratislava (2010), Tulcea (2011), Chisinau (2012) si Rethymno (2013).

„Anul 2014 va reprezenta un alt timp al performantei pentru minifotbalul european, care reprezinta deja un fenomen social care va cuprinde in urmatorii ani intregul mapamond. Federatia europeana reprezinta un model de succes si, desi suntem o organizatie sportiva tanara, avem ambitia de a deveni una dintre cele mai performante federatii. Minifotbalul a adus fenomenul fotbalistic mai aproape de oameni”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedinte al European Minifootball Federation si al Federatiei de Minifotbal din Romania.

In mai putin de 2 ani de organizare institutionala, European Minifootball Federation a reusit sa insumeze 29 de federatii nationale de pe bătrânul continent si peste 1 milion de jucatori amatori, reprezentand cel mai important proiect destinat dezvoltarii sportului de masa in Europa, dupa caderea comunismului. (comunicat si foto: Federatia de Minifotbal din Romania)