Minifotbal, Chisinau: Campionatul European 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Reprezentativa de minifotbal a tarii noastre va evolua, in aceasta saptamana, intr-o companie selecta la Chisinau, sperand sa stabileasca un nou record, cucerind, pentru a treia oara consecutiv, titlul de campioana europeana.

MiniEURO Moldova 2012 aduna la start 16 echipe, care vor juca pe un teren mobil, instalat in centrul orasului. Vor fi prezente nationalele Angliei, Germaniei, Italiei, Croatiei, Turciei, alaturi de multe alte tari unde minifotbalul este la el acasa. „Va fi o misiune grea, dar faptul ca jucam acasa, pentru ca la Chisinau este, pentru noi, acasa, ne face sa credem ca vom dovedi cu atat mai multa ambitie sa invingem”, spune Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si, totodata, presedinte al Federatiei Europene de specialitate.

Campionatul European va debuta vineri (21 septembrie) dimineata, Romania fiind colega de grupa cu Croatia, Cipru si Israel. Finala mare se va juca duminica seara, moment care va prilejui si intrunirea festiva a presedintilor federatiilor nationale prezente la miniEURO Moldova 2012.

 

Despre echipa Romaniei

 O echipa tanara, in mare masura innoita, doar patru dintre componenti participand pentru al treilea an in competitia celor mai tari nationale de pe continent. Selectionerul Tiberiu Lajos, fost binecunoscut arbitru international, a decis sa mizeze, anul acesta, pe un lot de jucatori care au dovedit la finalele campionatului national, in Cupa si Supercupa Romaniei, ca sunt in forma si pot sa dea totul pe teren. Sunt tineri din toate colturile tarii, oameni care s-au invoit de la serviciu ca sa-si reprezinte cu cinste patria. „Dincolo de valoarea pe care este evident ca o avem, echipa noastră se distinge printr-o vointa si decizie care deseori face diferenta pe teren”, spune Tibi Lajos.

„Sunt baieti din Zalau, din Timisoara, din Iasi, din Brasov, din alte orase, tineri care nu au jucat niciodata impreuna, dar care au atat de mult talent si atat de multa dorinta de victorie incat imediat se simt pe teren, relatiile de joc se leaga rapid, combinatiile apar de la sine. In toate turneele de pana acum, echipa a fost unita, si asta cred eu ca este cel mai frumos exemplu pe care minifotbalul il poate da, si anume coeziunea, pentru ca intr-o echipa de minifotbal, victoria nu poate sa vina daca nu muncesc toti cei de pe teren, la fel de mult”, a declarat Razvan Burleanu. (foto: Federatia de Minifotbal din Romania)