Minifotbal: Cupa Romaniei si Campionatul 2013, la Piatra Neamt si Hunedoara

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Luni, 25 martie 2013, comitetul executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania a decis orasele care vor gazdui anul acesta turneele finale pentru Cupa Romaniei si respectiv Campionatul National. Ca urmare a cresterii numarului de jucatori de minifotbal la nivel national, peste 30.000 de practicanti, dar si al succesului echipei nationale pe plan european, anul acesta cinci orase si-au depus ofertele de gazduire a celor mai importante evenimente minifotbalistice din tara noastra.

 

Confruntarile finale, la Piatra Neamt si Hunedoara

Astfel, Cupa Romaniei la Minifotbal, editia a 4-a, va fi organizata la Piatra Neamt in perioada 27-30 iunie 2013, in timp ce Campionatul National de Minifotbal, editia a 7-a, va fi gazduit la Hunedoara in perioada 4-7 iulie. Cele doua evenimente au o maxima importanta, tinand cont ca in urma acestor meciuri se vor selecta in mare parte si cei mai buni jucatori ai nationalei noastre care vor participa anul acesta, din postura de campioni en-titre, la Campionatul European din toamna. Mentionam ca echipa nationala de minifotbal a Romaniei este tripla campioana europeana, dupa succesele obtinute la Bratislava, Tulcea si Chisinau.

 

Faze regionale la Iasi, Buzau, Zalau si Hunedoara

Daca anul trecut la Cupa Romaniei au participat 36 de echipe din intreaga tara, anul acesta, ca urmare a cresterii numarului de campionate afiliate la nivel national, se asteapta ca acest record de participare sa fie depasit. In ceea ce priveste Campionatul National, acesta va aduce la start cele mai bune 20 de echipe din tara, 7 dintre ele calificate direct conform palmaresului, printre care si echipa gazda, restul urmand sa fie decise dupa fazele regionale de precalificare care vor fi organizate in luna iunie la Iasi, Buzau, Zalau si Hunedoara.

„Minifotbalul in Romania, la fel cum se intampla si in Europa, are aceasta capacitate enorma de a readuce in prim plan elemente importante care compun identitatile locale. In plus, minifotbalul prin valentele sale educationale, sociale, de intretinere a sanatatii si recreationale, poate contribui, in buna masura, la succesul oricarei strategii de dezvoltare locala. Din acest motiv, ma bucura foarte mult faptul ca autoritatile locale din Piatra Neamt si Hunedoara sprijina dezvoltarea minifotbalului prin sustinerea organizarii acestor turnee finale in cele doua orase cu traditie in fotbalul romanesc si totodata, modele de administratie publica performanta. Autoritatile locale din Romania au aceasta oportunitate de a contribui la dezvoltarea sportului de masa, a minifotbalului, ca real fenomen social”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation, forul continental care reprezinta nu mai putin de 24 de tari europene si un numar de aproape un milion de practicanti de minifotbal. (text si foto: Federatia de Minifotbal din Romania)