Minifotbal: Federatia Europeana isi largeste „granitele”

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Anul 2012 reprezinta un an istoric pentru minifotbal la nivel european. Dupa ce in luna martie a anului 2012 se puneau bazele European Minifootball Federation, in luna septembrie se organiza la Chisinau cel mai important eveniment al minifotbalului european la care au participat 16 tari, miniEURO Moldova 2012, competitie castigata chiar de echipa nationala a Romaniei.

La finalul saptamanii trecute, in perioada 8-11 noiembrie, la Praga, unde se afla si sediul federatiei europene, a avut loc sedinta de Comitet Executiv si Adunarea Generala a European Minifootball Federation, prezidata de romanul Razvan Burleanu. Intalnirea, la care au participat toti presedintii federatiilor de minifotbal din Europa, a fost una foarte importanta prin prisma subiectelor aflate pe agenda, dar si a strategiei de dezvoltare a minifotbalului adoptata pentru urmatoarea perioada.

 

miniEURO, organizat anual

Federatia continentala a luat decizia continuarii organizarii anuale a proiectului campionatului european de minifotbal, miniEURO, tarile care si-au depus candidatura gazduirii pentru 2013 fiind Germania, Croatia, Turcia si Israel. O decizie finala va fi luata in luna ianuarie, in baza proiectelor depuse de aceste tari, urmand ca in luna iulie a anului urmator sa se cunoasca si tara care va gazdui competitia europeana pentru 2014, Grecia, Cehia, Kazahstan sau Anglia manifestandu-si deja interesul in acest sens.

Cu ocazia acestei adunari generale, Christoph Koechy, presedintele Federatiei Germane de Minifotbal, a fost ales in unanimitate in Comitetul Executiv.

 

Suedia, nou afiliata la European Minifootball Federation

Tot in cadrul acestei intalniri a fost votata si primirea Suediei in cadrul European Minifootball Federation, o federatie care numara in acest moment peste 80.000 de jucători de minifotbal, Polonia, Serbia, Irlanda si Portugalia urmand sa fie primite pana la sfarsitul lunii martie, cand va avea loc urmatorul comitet executiv. Acestor tari li se vor alatura si cele trei tari baltice: Letonia, Lituania si Estonia, care se afla intr-un proces avansat de organizare si dezvoltare a minifotbalului la nivel national.

„Pana la finalul lunii martie a anului urmator vom atinge un numar de peste un milion de practicanti de minifotbal, iar pana la jumatatea anului 2013 ne dorim un numar de peste 30 de tari in acest proiect european destinat exclusiv jucatorilor amatori.”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation. (text si foto: Federatia de Minifotbal din Romania)