Minifotbal la Iasi si Deva: Cupa Romaniei 2012 si finala Campionatului

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Minifotbalul romanesc, unul dintre putinele sporturi in care Romania detine titlul european, se pregateste pentru sezonul de vara. Este vorba despre finalele Campionatului National si Cupei Romaniei, doua competitii care reunesc cele mai bune formatii de minifotbal din tara.

In acest sens, la Codlea s-a desfasurat, la sfarsitului saptamanii trecute, sedinta Comitetului Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania care a decis ca orasele Deva si Iasi sa fie gazdele celor doua turnee finale de anul acesta, competitii ce vor reuni cele mai bune echipe din intreaga tara.

Astfel, in perioada 28 iunie – 1 iulie va avea loc la Iasi Cupa Romaniei la Minifotbal, aflata la a 3-a editie, urmand ca, in perioada 5 – 8 iulie, la Deva sa aiba loc cel mai important eveniment al minifotbalului romanesc, Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal, editia a 6-a .

 

Faze regionale la Onesti, Deva, Buzau si Zalau

Ca un element nou prezent in organizarea Campionatului National de Minifotbal, anul acesta a fost introdusa si o faza regionala preliminara de calificare. Astfel, conform unui clasament national adoptat la inceputul anului in functie de mai multe criterii de performanta si reprezentativitate, la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal se califica direct primele 6 echipe conform clasamentului (Iasi, Zalau, Buzau, Timisoara, Bacau si Ploiesti), precum si echipa din orasul gazda (Deva). Celelalte 39 de echipe campioane vor fi repartizate in 13 grupe a cate 3 echipe fiecare, in 4 zone geografice (NE, NV, SV si SE). Grupele se vor alcatui pe criterii valorice in baza clasamentului national, din fiecare grupa urmand a se califica ocupanta primului loc. Astfel, pe 17 si 24 iunie se vor organiza cele 4 faze regionale, in orasele Onesti, Deva, Buzau si Zalau.

 

Campioana Romaniei va juca in Champions League

Anul acesta miza este mult mai mare decat in anii trecuti, deoarece recenta infiintare a European Minifootball Federation, care a avut loc la Praga in luna martie a.c., a prilejuit si anuntul ca incepand din 2013 se vor pune bazele unei competitii europene intercluburi care va reuni campioanele tuturor tarilor europene afiliate noului organism. Echipa nationala a Romaniei, dubla campioana europeana in anii 2010 si 2011, este favorita in cursa pentru castigarea primului titlu european si la nivel de echipe de club.

„Incepand din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltarii acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal sa avem prezente cele mai bune 20 de echipe din cele 46 de campioane din intreaga tara. Iar din cele mai bune 20 de echipe sa desemnam campioana Romaniei, care din 2013 va reprezenta tara noastra si pe plan european. Acest lucru nu face decat sa confirme ca pasiunea celor peste 30.000 de jucatori legitimati pe care ii avem in familia minifotbalului din Romania va avea o finalitate cat se poate de frumoasa si de onoranta pentru sportul romanesc”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation.