Minifotbal: Razvan Burleanu, premiat de Ilie Nastase

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dupa ce, in luna septembrie, echipa nationala de minifotbal a Romaniei cucerea cel de-al treilea titlu european la miniEURO Moldova 2012, organizat la Chisinau, miercuri seara Razvan Burleanu a primit o diploma de excelenta pentru succesul in directia consacrarii minifotbalului pe plan international, in cadrul unei gale care a avut loc la Ateneul Roman, pentru a sarbatori 85 de ani de activitate a Asociatiei Presei Sportive din Romania, condusa de Dumitru Graur. Premiul i-a fost inmanat de fostul tenisman Ilie Nastase.

La evenimentul din 31 octombrie 2012 au participat Altetele lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, Asociatia Presei Sportive aflandu-se sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei.

„Acest premiu nu este unul individual, ci in numele a peste 600.000 de europeni din 21 de tari, care practica minifotbalul intr-un cadru organizat, in cel mai amplu proiect destinat dezvoltarii sportului de masă din Europa, dupa caderea comunismului. Iar cand acest lucru se intampla la tine acasa, cu atat mai mult este un premiu care te motiveaza si onoreaza.”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, dar si al European Minifootball Federation.

La inceputul lunii decembrie, Razvan Burleanu va reprezenta European Minifootball Federation la Amsterdam, in cadrul celei mai importante intalniri destinate sportului international, The International Football Development, unde va conferentia alaturi de Harry Been (Secretar general KNVB), Gerard Houllier (fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais si Aston Villa), Raphael Morgulis (Information Manager, FIFA), Andrew Hailwood (The Football Association), Todd Beane (Johan Cruyff Football) si Les Reed (Southampton Football Club).

 

Premiantii galei

Printre cei premiati in cadrul galei s-au mai numarat Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul Constanta), Gabriela Szabo (pentru activitatea sa de apropiere a sportului de copii), Carol Eduard Novak (medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Londra 2012), Mircea Lucescu (pentru reprezentarea fotbalului romanesc peste hotare), Octavian Morariu (presedinte COSR), Valeria Racila van Groningen (pentru organizarea Bucharest Marathon), gazetarii Radu Cosasu si Ovidiu Ioanitoaia, precum si primul ministru Victor Ponta (pentru apropierea de problemele sportului romanesc) si primarul capitalei, Sorin Oprescu (pentru construirea Stadionului National). (foto: bucuresteni.wordpress.com)