Minifotbal: Romania, la Campionatul European din Grecia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cele mai bune 24 de echipe nationale de minifotbal din Europa, printre care si cea a Romaniei, vor fi prezente, intre 10 si 14 octombrie 2013, la Campionatul European de Minifotbal din Grecia - MiniEURO Greece, desfasurat in insula Creta.

Conform unui comunicat transmis de Federatia de Minifotbal din Romania, la aceasta a 4-a editie de campionat european, echipa noastra este cap de serie in grupa F, alaturi de Slovenia, Polonia si Croatia. Primul meci se va disputa vineri, de la ora 13:00, impotriva Sloveniei, iar cel de-al doilea meci va avea loc tot vineri, de la ora 22:00, impotriva Poloniei. Ultimul meci din faza grupelor se va disputa sambata, impotriva Croatiei, incepand cu ora 10:00.

Meciurile preliminarii se vor juca in 6 grupe, care vor trimite in fazele eliminatorii ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa si cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

Din lotul Romaniei fac parte: Cristian Popa, Gabriel Cosa, Mircea Popa, Calin Trohin, Nicolae Constandana, Ionel Apostu, Sorin Ghius, Razvan Radu, Adrian Calugareanu, Ovidiu Valceanu, Ioan Stirbet, Nicolin Miroslav, Radu Burciu, Giorgian Ionescu si Sergiu Corban. Antrenorul echipei nationale este fostul arbitru international Tiberiu Lajos, alaturi de care selectionata noastra a reusit performanta de a castiga titlul european la toate cele 3 editii anterioare: Bratislava (2010), Tulcea (2011) si Chisinau (2012).

„Romania este tripla campioana europeana, iar acest lucru demonstreaza ca atunci cand crezi in victorie si o pregatesti, aceasta apare inevitabil. Am demonstrat prin succesul de la minifotbal ca atunci cand fixezi reguli obiective, criterii de performanta si principii de management, organizatiile evolueaza negresit.”, declara Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si al European Minifootball Federation.

Daca in editia precedenta de miniEURO terenul pe care s-a disputat competitia a fost instalat in orasul Chisinau in fata Teatrului de Opera si Balet, anul acesta arena de minifotbal special construita de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation va fi amplasata chiar pe plaja din Rethymnon, ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar si pentru dezvoltarea turismului din Creta, informeaza Federatia de Minifotbal din Romania. (foto: Federatia de Minifotbal din Romania)