Se infiinteaza Federatia Europeana de Minifotbal. Romania, candidata la presedintie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Ca urmare a amplorii pe care a luat-o minifotbalul la nivel european, cele 15 federatii ce reprezinta acest sport pe „batranul continent” au decis infiintarea Federatiei Europene de Minifotbal. In acest scop, intre 23 si 25 martie 2012, presedinti ai federatiilor din Cehia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie si Romania se vor intalni la Praga pentru a semna actul fondator al acestei structuri si pentru a-i alege pe cei 7 membri ai primului comitet executiv al acestuia.

Printre candidaturile depuse pentru presedintia Federatiei Europene de Minifotbal se afla si cea a Romaniei, minifotbalul romanesc fiind reprezentat in Cehia de catre domnul Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, care a declarat:

„Semnarea acordului de la Praga reprezinta un moment istoric pentru Romania, dar si pentru intregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forta considerabila. Asa cum in urma cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astazi aceleasi valori si principii le impartasim cu totii in ceea ce va reprezenta Federatia Europeana de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru ca Cehia reprezinta un model al minifotbalului european, avand peste 70.000 de jucatori legitimati. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezinta un spatiu cu o incarcatura emotionala deosebita. Tarile semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanta istorica a <<Primaverii de la Praga>> si, in consecinta, au ales sa continue fenomenul si in domeniul sportului. Infiintarea Federatiei Europene constituie cel mai amplu proiect destinat dezvoltarii sportului de masa pe continent, dupa caderea comunismului”.

Demn de remarcat este faptul ca, in ciuda faptului ca la noi in tara minifotbalul a demarat la nivel national abia in anul 2007, fenomenul a luat o amploare deosebita, in prezent fiind organizate campionate in 36 de judete, calitatea jocului fiind concretizata in castigarea titlului de campioana europeana de catre echipa nationala a Romaniei, in 2010, la Bratislava, si in 2011, la Tulcea.