Baschet 3x3, Bucuresti: Nationala masculina a Romaniei castiga Campionatul European

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Nationala masculina de baschet 3x3 a castigat ieri prima editie a Campionatelor Europene de 3x3, dupa ce a invins Slovenia in finala cu scorul de 18-16. Echipa formata din Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile a fost condusa in primele minute, insa a reusit sa treaca la conducere si sa finalizeze cu victorie un meci strans.

Tricolorii au ajuns in finala dupa ce au invins in semifinala echipa Lituaniei, cu scorul 18-13.

Evenimentul a avut loc intre 5 si 7 septembrie 2014, in Piata Universitatii din Bucuresti, si a fost organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS, Universitatii Politehnica.

Despre Federatia Romana de Baschet

Federatia Romana de Baschet a fost fondata in 1931 si este membru fondator al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) incepand cu anul 1932. Federatia Romana de Baschet organizeaza, conduce si dezvolta baschetul, promovand acest sport in Romania si pe plan international.

Federatia Romana de Baschet este formată din cluburi de baschet si asociatii din judetele Romaniei si Bucuresti. La inceputul anului 2013, Federatia a avut 248 de cluburi inregistrate, cu echipe de baschet.

Despre Sport Arena Streetball (www.3la3.ro)

Sport Arena Streetball, avand o istorie de 10 de ani, este cel mai popular concurs de baschet 3x3 din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, in ceea ce priveste numarul de participanti, cu peste 4.500 de jucatori activi inregistrati in baza de date. Sport Arena Streetball face parte din circuitul Eurotour 3x3 si circuitul FIBA 3x3 World Tour, fiind singura competitie din lume a carui castigator s-a calificat pentru toate cele trei finale World Tour (2012, 2013, 2014).

Incepand cu 2012, Sport Arena Streetball organizeaza Bucharest Challenger, cel mai important turneu international in Europa de Sud-Est, la care participa cele mai bune 16 echipe din Europa Centrala si de Est. In urma concursurilor Sport Arena Streetball, Bucurestiul a fost numit „Mecca baschetului 3x3” de catre prestigioasa publicatie americana Sports Illustrated, intr-un articol publicat in decembrie 2013. (comunicat: 4 ACE, foto:FIBA Europe)