Baschet unu la unu: un roman in finala Red Bull King of the Rock de la Istanbul

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Vlad Solopa participa in la finala mondiala de baschet unu la unu, Red Bull King of the Rock. Aceasta are loc la Istanbul, iar jucatorul de la Gaz Metan Medias concureaza alaturi de cei mai buni 31 de jucatori de baschet de strada din lume.

Vlad spune ca jocul de streetball te epuizeaza fizic, chiar daca dureaza doar 5 minute. „E dinamica, e viteza, nu ai voie sa te relaxezi. Trebuie sa lovesti tare, sa fii tare, sa dai tot pe teren. Nu ai timp sa te odihnesti. Cand incepe jocul, ceilalti dispar. Raman doar eu, adversarul, mingea si cosul”, spune baschetbalistul.

Viseaza sa joace in NBA

Ca orice tanar pasionat de baschet, firesc, Vlad recunoaste ca-si doreste sa joace in NBA. „Pentru ca e un vis greu de realizat, nu sper chiar la asta. Dar vreau sa ajung cat mai sus”, marturiseste. „Avantajul meu pe terenul de baschet este faptul ca sunt inalt, dar avantajul celor scunzi este ca sunt mai rapizi”, concluzioneaza Vlad.

Despre Red Bull King of The Rock

Red Bull King of the Rock este un joc in care nu e loc pentru dubii, e o competitie care implica rezistenta si abilitate. Nu exista nici antrenor, nici echipa pe care te poti baza, exista doar un singur adversar si obiectivul - de a castiga! Ritm frenetic, lupta la un pas de un fault - toate la capacitate maxima!

Sistemul de desfasurare al competitiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc in baschetul de strada: castigi sau pleci acasa! Jucatorii au la dispozitie 5 minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singura posesie, pentru a demonstra ca e cel mai bun decit adversarul sau. Atentie la faulturi!

Jucatorii pot faulta de cel mult cinci ori inainte de a fi descalificati, iar orice greseala nesportiva duce, automat, la descalificare. Punctajul va fi acelasi ca la baschetul obisnuit, aruncarile fiind fie de 2 puncte, fie de 3 puncte. Daca s-a faultat pe aruncare la cos, se primeste un punct, iar posesia se schimba.

6 ani de Red Bull King of The Rock

Paseste pe teren doar cu jocul si cu numele tau. Domina sau vei fi dominat. Si nu uita: vei fi respectat doar atunci cand iti vei castiga acest respect pe teren si niciun moment mai devreme. Esti pregatit pentru toate acestea?

In doar 6 ani de existenta, Red Bull King of The Rock a reusit sa se transforme dintr-un joc american pentru iubitorii de streetball, intr-un proiect international prestigios. (foto: Red Bull King of The Rock)