Brasov Marathon duce traditia mai departe

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Brasovul a imbracat haine de sarbatoare in a doua parte a saptamanii. Aceasta pentru ca de joi (24 aprilie 2014) pana duminica (27 aprilie), inclusiv, in „capitala” judetului Brasov au fost organizate Zilele Brasovului. Evenimentul este organizat an de an de Primaria Brasov (acum, in 2014, în parteneriat cu Ciucas Brasov) si grupeaza, la fiecare editie, o gama larga de activitati, de la concerte, parada junilor, targuri, expozitii si spectacole pana la cele sportive. In aceasta din urma categorie, a manifestarilor sportive cu tinta clara publicul larg, in calendarul editiei din 2014 a Zilelor Brasovului a fost prins, ca si la precedentele, Maratonul Brasovului. Sau Brasov Marathon 2014 - cum a tot aparut in denumirea oficiala, data de Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov.

Startul la maraton s-a dat in Piata Sfatului

Concursul de alergare din cadrul Zilelor Brasovului si-a avut startul la primele ore ale diminetii zilei de sambata, 26 aprilie. Nu mai devreme de obisnuita prezentare a traseului, de dinaintea plecarii in cursa, care le-a luat organizatorilor cam o jumatate de ora. Asadar, la ora 8:00, in Piata Sfatului, in dreptul complexului Cerbul Carpatin, la intrarea pe strada Apollonia Hirscher, peste 300 de alergatori s-au aliniat la startul Maratonului Brasovului 2014. In acelasi timp au plecat toti, indiferent de cursa in care s-au inscris (cros - 9 kilometri, 310 metri diferenta de nivel, 80 persoane inscrise; semimaraton - 21 kilometri, 960 metri diferenta de nivel, 157 alergatori; maraton - 38 kilometri, 1880 metri diferenta de nivel, 78 maratonisti).

Pe unde s-a alergat la Brasov Marathon 2014

In functie de traseu, s-a alergat pe strazile din centrul vechi al Brasovului si pe aleile de sub Tampa, cu repere cunoscute (Apollonia Hirscher, Grigoras Dinicu, Castelului, Colegiul National Baiulescu, Liceul Sportiv, Aleea Tiberiu Bradiceanu, Patinoarul Agrement, Telecabina, Drumul Serpentinelor, Coama Tampei), dar si pe drumuri forestiere si poteci de munte. Alergatorii de la semimaraton au marcat, in plus fata de colegii lor de eveniment de la cros, Drumul forestier Valea Cetatii, Culmea Crucurului, Poiana Stehil, Fantanita Dreptatii si Treptele lui Gabony. Proba de maraton s-a-ntins pana-n Poiana Brasov si Masivul Postavarul, cei mai indrazneti si mai bine pregatiti participanti la Brasov Marathon 2014 lasand in urma lor, pe „bucata” de traseu Poiana Brasov-Postavarul, puncte de reper importante ale Brasovului turistic si sportiv de ieri, de azi si, de ce nu, de maine, ca Poiana Ruia, Varful Postavaru' (1799 metri), Cabana Postavaru' sau, la intoarcere, Cariera Veche.

Rezultatele de la Maratonul Brasovului

La categoria Maraton Open (masculin si feminin, laolalta, 71 persoane au incheiat cursa), podiumul a fost ocupat, de la locul 1 la locul 3, de Andrei Gabriel Preda (Azuga), Ion Nusu Neagoe (Brasov) si Dan Stefan (Bucuresti). Acelasi trio, logic, in aceeasi ordine, a incheiat categoria Maraton Open Masculin. La Semimaraton (Open), au intrat in grupul fruntas: Adrian Bostan (locul 1, Bucuresti), Radu Milea (locul 2, Bucuresti) si Adrian Iordache (locul 3, Brasov). Nu in ultimul rand, proba de Cros (Open), l-a avut invingator pe Catalin Atanasoaei, din Bacau. I-au urmat Robert Hajnal (2, Petrila) si Mihai Orleanu (3, Brasov).

Crosul Copiilor la Brasov

Tot sambata, 26 aprilie, insa mai tarziu, pe la orele pranzului (ora 13), s-a organizat si Crosul copiilor. Aproape 70 de copii s-au numarat la start. Pe categorii, primele pozitii au fost ocupate de: Alexandra Georgiana Maticiuc (locul 1), Andrei Furnica (locul 2), Iuliana Pravat (locul 3) - copii 6-9 ani; Andrada Sandu (1), Iulian Andrei Melniciuc (2), Lorenzzo George Plop (3) - copii 10-12 ani; Florin Cartas (1), Raul Danciu (2), Cristina Chiroiu (3) - copii 13-14 ani; Andrei Iosub (1), Ioana Drilea (2) - copii 15-17 ani. Crosul copiilor a inceut in Piata Sfatului, apoi a continuat, dus-intors, pe strazile Apollonia Hirscher, Johann Gott, Postavarului. Copiii de la categoriile 6-9 ani si 10-12 ani au alergat o singura tura, pe cand cei de la 13-14 ani si 15-17 ani - doua ture. (foto: marius niculescu/ marfin bank)