Ciclism: Clujul Pedaleaza si Interteam, concursuri acasa si in Cehia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Weekendul 25-26 mai 2013 a fost unul plin atat pentru Clujul Pedaleaza cat si pentru Interteam, atat din punct de vedere organizatoric cat si din punctul de vedere al concurentilor, care au avut sansa de a participa la cate un concurs in fiecare zi a sfarsitului de saptamana: doua la Cluj si o etapa de Cupa Mondiala la Nove Mesto na Morave din Cehia.

 

Etapa de Noapte, Cluj Napoca

Sambata, 25 mai a avut loc a treia editie a Etapei de Noapte organizata de Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza, in Piata Unirii din Cluj Napoca. Chiar daca temperaturile nu au fost tocmai ridicate, la eveniment au participat 138 de concurenti, printre care si membrii echipelor Clujul Pedaleaza si Interteam, care au avut reprezentati pe podium la mai multe categorii.

Concursul pentru Masculin Experti a fost castigat de reprezentantul echipei Ideal Geiger, Tudor Radu, urmat de Andreica Nicolae in culorile Interteam, iar pe locul 4 s-a clasat Muresan Marius, tot in echipament Interteam.

La categoria Feminin Experti, Hilbert Suzanne (Interteam) a ocupat locul 1, iar Pal Erika (Clujul Pedaleaza) a urmat-o la scurt timp, terminand cursa pe locul 2.

Un alt podium de care suntem mandri este cel de la categoria Feminin Avansati, unde Dezso Melinda (Interteam) s-a clasat pe locul intai, urmata de Serban Ildiko (Clujul Pedaleaza).

Locul doi al categoriei Feminin Intelepti +35 a fost ocupat de reprezentanta Clujul Pedaleaza, Stan Margareta, iar pe primul loc de la Masculin Intelepti +40 s-a clasat de asemenea un membru al Clujul Pedaleaza, Vezentan Laurentiu care ne reprezinta cu mandrie la competitiile la care participa.

Fogarassy Botond (Interteam) a obtinul locul 2 la Masculin Incepatori, cu o intarziere de 00:06 secunde fata de primul sosit.

 

Road Grand Prix - prima etapa, la Cluj

Chiar daca noaptea de 25 spre 26 mai am petrecut-o asa cum ne place cel mai mult, adica pe biciclete, asta nu ne-a impiedicat ziua urmatoare, 26 mai, sa punem umarul la organizarea primei etape de Road Grand Prix, un turneu de concursuri de ciclism desfasurat in diverse orase ale tarii. Acest eveniment este organizat de Alex Ciocan, iar etapa de la Cluj a fost organizata in colaborare cu Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza, pe strazile cochete din centrul vechi al Clujului.

Evenimentul a avut 167 de participanti din mai multe orase, pasionati mai ales de ciclismul de sosea. Printre acestia se numara Carol Eduard Novak, ciclist paralimpic rutier si de pista, care a castigat prima medalie pentru Romania la Jocurile Paralimpice, dar si prima medalie de aur, in cadrul editiei din 2012 de la Londra, actualul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Cluburile Interteam si Clujul Pedaleaza au avut reprezentanti si la aceasta competitie, la mai multe categorii. Dintre acestia, la categoria Fete 19+, Hilbert Suzanne a obtinut locul 2, urmata de Dezso Melinda pe 3, ambele pedaland in culorile Interteam.

Ciobanu Andrei a obtinul locul 2 la categoria Copii 12-14 ani, iar podiumul de la Elite a fost alcatuit din ciclisti de sosea cu renume: Sipos Zoltan M Elite locul 1, urmat de Saveliu Florin de la echipa Dinamo Mazicon si de Sebestyen Szabolcs. Rezultatele complete si galeria foto/video a evenimentului se afla pe www.roadgrandprix.ro.

 

Cupa Mondiala de MTB, in Cehia

Cei mai norocosi si mai curajosi dintre noi au avut sansa de a participa la o etapa de Cupa Mondiala de MTB in Cehia, la Nove Mesto na Morave: este vorba de doi rideri de la Interteam: Vlad Sabau si Elisei Miron, a caror relatare despre eveniment o puteti citi pe blogurile lor personale.

Cupa Mondiala este locul unde isi masoara puterile cei din crema mountain bike-ului mondial. Nino Schurter (castigatorul acestei etape, cat si a etapei de anul trecut de la Nove Mesto, multiplu campion mondial), Julien Absalon (fost campion olimpic), Jaroslav Kulhavý (campion olimpic) - favoritul ceh si alte nume grele s-au intrecut pe traseul tehnic si spectaculos, incurajati de pe margine de miile de fani incantati de eveniment. (text: Clujul Pedaleaza, foto: eliseimiron.com)