Ciclism MTB: Portie dubla de adrenalina la Urban Trail XCC!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Urban Trail XCC a deschis pofta de distractie pentru iubitorii de ciclism mountain bike. Fie ca au fost concurenti sau doar spectatori, iubitorii de sport si sustinatorii lor au avut parte de un spectacol frumos, datorita traseului plin de provocari in cadrul competitiei care a avut loc duminica, 15 martie, la Romexpo.

Peste 130 de concurenti dornici de adrenalina au intrat in cursele de la Urban Trail XCC, in functie de nivelurile de abilitate, si s-au intrecut pe un traseu serpuit, desenat pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, din cadrul complexului expozitional Romexpo.

Desi traseul a fost unul scurt, cu o lungime de 4 kilometri, iar concurentii au avut de facut in total 3 ture, gradul de dificultate, ceva mai ridicat fata de alte competitii MTB, dar si abordarile tehnice le-au oferit o aventura pe cinste tuturor participantilor. Riderii au avut parte atat de zone de iarba si asfalt, dar si de portiuni mai greu de parcurs, cu numeroase obstacole de nisip si pamant. Tot ce a insemnat efort si concentrare pentru concurenti s-a transformat intr-un adevarat spectacol pentru cei care admirau cursa de pe margine si transmiteau incurajari. De asemenea, toate secventele de actiune au fost imortalizate in mii de imagini.

„Evenimentul Urban Trail XCC a fost unul special si ne bucuram ca am avut ocazia sa oferim concurentilor dar si sustinatorilor lor ceva inedit si antrenant in acelasi timp, cu portii bune de adrenalina. Ca de obicei, prioritatea noastra este de a crea si oferi tuturor participantilor la evenimentele Riders Club o experienta cat mai placuta, in care sa se bucure de sport in aer liber, dar sa aiba parte si de distractie. Speram ca aceste competitii de ciclism pentru amatori sa atraga cat mai multi practicanti in acest an, deoarece este un sport frumos iar traseele propuse de noi sunt foarte pitoresti si accesibile tuturor”, a declarat Tudor Mocuta, New Business Manager al MPG, pasionat la randul sau de ciclism si de aventuri pe doua roti in natura.

Podiumul de la Urban Trail XCC a fost ocupat pe rand de 20 de castigatori, pe nivelurile de abilitate la care au concurat, care s-au bucurat de premii consistente oferite de sponsorii evenimentului. Alti patru rideri s-au bucurat de castigarea premiilor de la tombola.

Competitia Urban Trail XCC a fost o avanpremiera a calendarului de ciclism oferit de Riders Club, in care iubitorii de sport au avut ocazia sa isi testeze gradul de pregatire inainte de concursurile de MTB. Cel mai mare maraton marca Riders Club este Ziua B si va avea loc pe 18 aprilie, in padurea Cernica. (comunicat: MPG, galerie foto: Sorin Bajan)