Ciclism: Tibiscus Timisoara, pe primele locuri la Targu Mures si Poiana Marului

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sportivii de la C.S.Tibiscus Timisoara au continuat parcursul de succes in toata primavara anului 2012, participand in acest weekend la competitiile de ciclism desfasurate in tara.

 

Targu Mures Trophy

Concursul Targu Mures Trophy a fost organizat de Clubul Sportiv Jumbo Jet pe data de 24 iunie 2012 si s-a desfasurat in zona Targu Mures pe doua distante: 60 km semi si 100 km marathon. Traseele s-au intins in majoritate pe drumuri fara asfalt, pamant sau piatra, caracteristice competitiilor de MTB si au fost solicitante mai mult din punct de vedere al endurantei decat al unei tehnici speciale. Scopul concursului a fost promovarea unui traseu permanent de mountainbike in apropierea orasului Targu Mures, cu ideea de a pastra acest traseu marcat pentru a oferi ghidare si placere iubitorilor acestui sport in zona. Unele portiuni ale traseului s-au desfasurat pe drumul roman ce parcurge aceste meleaguri, scopul lui cel mai important fiind transportul de sare din minele de la Sovata si Praid, de aici si denumirea Drumul Sarii. La acest concurs, sportivii Maus Ionascu si Rares Manea de la C. S. Tibiscus s-au clasat fiecare pe locul I atat in clasamentul general al probei cat si la categoria de varsta aferenta.

 

Maratonul Tarii Gugulanilor – Tarcu

Asociatia Altitudine, impreuna cu cele mai puternice cluburi cicliste din Banat (Concordia Lugoj, Tibiscus Timisoara, Bike Attack Resita, Clubul Montan Caransebes), au reeditat concursul Maratonul Tarii Gugulanilor – Tarcu, duminica 24 iunie, la Poiana Marului. Pe trei nivele de dificultate (Maraton 80 km, Race 50 km, Discovery 30 km), sportivii s-au intrecut pentru premiile oferite ocupantilor celor mai bune locuri pe podium dar si pentru sanatatea lor si miscarea in aer liber.

Printre cei circa 200 de sportivi participanti s-a aflat si o numeroasa echipa de ciclisti de la DHS Tibiscus Team care a reusit sa termine excelent concursul: Laurentiu Bogdanescu – loc I, Zsolt Kovacs – loc I, Timea Zaban – loc I, Bitza Nadastean – loc I, Raluca Zvanca – loc I, Gergo Kovacs – loc II, Martin Speth – loc II, Dani Balaure – loc II, Vanessa Plumbota – loc II, Darius Radu – loc III.

„Amintirile frumoase de la Tarcu? Pai ar fi asa: traseul de 55 km marcat foarte bine, unde lipsea marcajul stateau oameni care te indrumau; punctele de control alimentate cu tot ce iti trebuie - fructe, energizante, apa, glucoza; oamenii foarte binevoitori si saritori in punctele de control, alimentare si la finish; mancarea buna dupa finish (gulas, mmm, multumim bucatareselor...), premiile consistente si tricoul din pachetul de start.” (Bogdan Nadastean – loc I race 55 km 30-39 ani).

 

 

Presedintele Clubului Sportiv Tibiscus,

Marius Karnyanszky

 

(galerie foto: CS Tibiscus Timisoara)