Ciclism: Tibiscus Timisoara, The Kings of the Biking

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Un singur om poate fi King of the Mountain. Cel mai bun catarator a urcat pe podiumul de la Paltinis (Sibiu) in data de 5 iulie. Concursul de catarare pe sosea de la Paltinis este un concurs unic in Romania in care sportivul se lupta cu el insusi pentru a obtine cel mai bun timp pe o cataare de 15 km, cu o panta medie de 5% si cu zone de 14%. Competitia a fost organizata de www.ciclism.ro in colaborare cu Club Sportiv Sport Project, organizatorul Turului Ciclist al Sibiului. Printre cei 105 sportivi participanti, ciclistii de la Tibiscus s-au clasat astfel:

 

•  Maus Ionascu - locul I si titlul de „King of the Mountain”

•  Alex Almajan - locul II

 

12 locuri pe podium la Moneasa MTB Maraton

Echipa de ciclism Bike For All din Arad, impreuna cu Consiliul Judetean Arad, ne-au invitat, in data de 7 iulie 2012, la primul eveniment de ciclism montan organizat la Moneasa – Moneasa MTB Maraton. Supranumita „Perla Muntilor Apuseni”, statiunea Moneasa este situata intr-o depresiune de pe valea Moneasa, la poalele muntilor Codru Moma, la o altitudine de 290 metri. Moneasa este inconjurata de dealuri cu paduri de foioase si conifere, climatul este bland, fiind ferita de curenti reci si de caldurile excesive. A fost traseul ideal pentru un concurs de ciclism desfasurat cand afara sunt peste 30 de grade, chiar daca nici aici n-a fost racoare. Traseul extraordinar de frumos si bine marcat, organizatorii bine intentionati si atenti la orice detaliu al cursei, concurenti cu drag de sport si relaxare, toate au facut deliciul unei prime editii reusite a maratonului de la Moneasa. Printre cei peste 250 de sportivi romani si maghiari care au luat startul s-a aflat si echipa de 16 ciclisti de la DHS Tibiscus, care a reusit un rezultat peste asteptari cu 12 locuri pe podium:

•         La traseul de 55 km:

-Cristian Jidovu – loc I traseu 55 km

-Martin Speth – loc I traseu 55 km

-Ramona Covaciu – loc I traseu 55 km

-Laurentiu Bogdanescu – loc II

-Martin Speth – loc III

•         La traseul de 30 km:

-Zsolt Kovacs – loc I

-Darius Radu – loc I

-Raluca Zvanca – loc I

-Gergo Kovacs – loc II

-Bitza Nadastean – loc II

-Timea Zaban – loc II

-Marian Manole – loc III

 

Doua locuri pe podium la Surmont MTB Challenge

In acest weekend, Surmont Club ne-a invitat cu drag la Azuga, pentru un alt concurs de anduranta in idilica vale Azuga si in peisajul nepretuit al muntilor Baiului, acolo unde potecile intinse si line se impletesc cu cele abrupte si tehnice. Aflat la a treia editie, Surmont MTB Challenge se adreseaza tuturor ciclistilor montani, de la amatori entuziasti pana la competitori caliti si experimentati. Participantilor le-au stat anul acesta la dispozitie 3 trasee de dificultate diferita si mai multe categorii de concurs, astfel incat fiecare sa se poata simti in largul sau pe parcursul acestei confruntari. Doua locuri pe podium au fost ocupate si la acest concurs de ciclisti de la DHS Tibiscus Team: Marius Ionascu – locul I, Vanessa Plumbota – locul I.

 

Locul I in Ungaria

Tot in acest weekend, vestul Ungariei, langa Pecs, a fost gazda a doua etape din Lakics KFT Kupa editia 2012, un „face-lifting” al cunoscutului campionat de ciclism pe sosea pentru amatori din Ungaria care pana acum s-a numit Tour de Pecs. Etapa a 6-a (desfasurata sambata) a constat intr-o cursa care a avut loc pe traseul Komlo – Manfa – Sikonda – Komlo (94.2 km), locul I la categoria Hobby fiind adjudecat de Alex Almajan de la C.S.Tibiscus. Etapa de duminica a constat intr-o cursa pe traseul Pecs Uszogpuszta - Ipari varosresz – Bogad – Ellend – Hassagy – Belvardgyula – Pecs, Uszogpuszta (114 km). Pe traseu, Alex a suferit o accidentare severa in urma careia a necesitat ingrijiri medicale, atat la spitalul din Pecs cat si la cel de urgente din Timisoara.

 

Rezultate bune la Bioeel Triatlon Challenge

Bioeel Triatlon Challenge s-a desfasurat la Targu Mures – Sangeorgiu de Mures in 7 iulie, fiind un Xterra triatlon cu 1000 metri inot, 28 km MTB si 8 km alergare. Triatlonul este etapa a doua a circuitului Bioeel Triathlon Grand Prix Romania. Intr-o zona minunata a tarii, sportivii participanti au terminat cu bine un traseu extraordinar, printre laureati fiind si Gabriel Falusi (loc III individual) si Vanessa Plumbota (loc I stafeta) de la C.S.Tibiscus.

 

Locul 2 la Maratonul Apusenilor

Apusenii, munti mai mici ca altii ai nostri, dar care sunt incarcati cu istorie si frumos, merita sa aiba un maraton. De aceea organizorii Maratonului Apusenilor, desfasurat la Baisoara sambata, 7 iulie, au ales un traseu ce se desfasoara in masivul Muntele Mare, intre statiunea Muntele Baisorii si cursul superior al raului Sagagea-Posaga, afluent de stanga al Ariesului. Pe dealuri pitoresti, concurentii au alergat  „hoinari prin trecut”, atat prin satucele Sagagea si Belioara, cat mai ales pe la Crucea Crencii, Bocsesti, Dealul Bilii, La Mateoaie, Romaneasa, Stiolne, Zapodie, locuri cu „colibe” (case modeste) si grajduri folosite (inca!) doar vreo trei luni pe an de mocanii ce urca „la varat/la muntarit”. Printre sutele de alergatori, Florian Dobrin de la C.S.Tibiscus s-a clasat pe locul II.

 

Presedintele Clubului Sportiv Tibiscus,

Marius Karnyanszky

 

(Galerie foto: C.S.Tibiscus si www.arpress.ro)