Clubul de inot Ciprian Sfantu Gheorghe, performante deosebite in 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Presedintele si antrenorul Asociatiei Club Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe, d-l Ciprian Grosu, ne vorbeste despre evolutia clubului, despre performantele deosebite obtinute de sportivii CSG in 2013, dar si in anii anteriori, precum si despre obiectivele propuse pentru anul 2014:

„In urma cu cativa ani, mai precis in 2009, cand am infiintat Asociatia Club Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe cu sectie de inot si ne-am afiliat la Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern, nimeni din judet nu ne-a creditat, nici macar nu au sperat ca in acest oras se va produce performanta. Probabil, ce e drept, ca argument al scepticismului lor a fost lipsa traditiei la inot din judetul Covasna si implicit a municipiului Sfantu Gheorghe, dar si a conditiilor impuse de bazin. In prezent, ne mandrim ca activam cu succes in competitiile nationale de inot, la categoria de copii si juniori, astfel ei devenind modele pentru cei ce doresc sa urmeze acest sport. Conform specialistilor, inotul este cel mai greu sport, dar si cel mai practicat in tara si in lume, atat la nivel de amatori, cat si de performanta.”

 

Pe podium, in competitiile nationale

„Totul a inceput din pasiunea, daruinta si ambitia mea ca antrenor, dar si a copiilor si parintilor care ne-au trecut pragul, posibil neincrezatori atunci, dar dornici de afirmare si succes acum.

Desi nu ne putem compara ca buget cu alte cluburi sportive, pe parcursul acestor ani, treptat, am reusit mai intai sa ne integram, apoi sa ne facem cunoscuti ajungand ca la momentul actual sa fim recunoscuti la nivel national. Daca in 2011 am reusit sa obtinem o medalie de argint si trei medalii de bronz la Campionatele Nationale, in 2012  doua medalii de argint, anul 2013 a fost incununat de succes pentru Asociatia Club Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe, reusind obtinerea unei medalii de aur, trei medalii de argint si doua medalii de bronz. Este prima oara in istoria judetului cand putem numara atatia sportivi medaliati la Campionatele Nationale de Inot si de aceea as vrea sa-i remarc pe cei alaturi de care am obtinut cele mai importante rezultate nationale din ultimul an:

Artene Maria Raluca, 10 ani – campioana nationala in proba de 50 m spate

Tompa Gyorgy Kadosa, 13 ani – vicecampion national in proba de 100 m bras

Todoran Ioana, junioare II – vicecampioana nationala in proba de 50 m spate

Hermenean Ioana, junioare II – vicecampioana nationala in proba de 50 m craul

Alaturi de acestia, la progresul si imbogatirera palmaresului clubului au contribuit cu 31 medalii de aur, 33 medalii de argint si 23 medalii de bronz, obtinute la cupe nationale, si ceilalti sportivi de performanta legitimati, si ma refer aici doar pentru anul recent incheiat. Aici as remarca pe: Suciu Ilie Daniel - junior II, Mihaly Zsolt Hunor - junior II, Madalina Ola - junioare II, Suciu Adrian Bogdan - 12 ani, Becze Zeteny Benedek 9 ani si Todoran Marina 7 ani.”

 

Rezultate frumoase si peste hotare

„Daca cu doi ani in urma ne-am propus sa facem eforturi financiare si sa participam si la campionate internationale - concursul din Belgia, de unde ne-am intors cu doua medalii de argint si trei medalii de bronz-, iata ca anul trecut ne-am evidentiat si ne mandrim cu o participare fructuoasa in Ungaria - Cupa Hod, desfasurata la  Hodmezovasarhely, unde am obtinut ca palmares: o cupa, o medalie de aur, cinci medalii de argint si o medalie de bronz, astfel: locul I si Cupa Hod - Tompa Gyorgy Kadosa, locul II – Artene Maria Raluca si Becze  Zeteny Benedek.”

 

Nume valoroase ale inotului romanesc, la Sfantu Gheorghe

„Tot in 2013, am fost gazda organizatoare a doua concursuri de inot, unul pentru performeri si celalalt pentru amatori, ambele realizate cu succes, la care ne-am indeplinit scopul si obiectivele propuse:

Primul, Cupa Sprint editia a III-a, organizat in luna octombrie, a urmat traditia celor desfasurate pana acum. Fata de celelalte editii, la aceasta am facut un pas indraznet si am invitat si cluburi din strainatate.

La cel de al doilea concurs, Open Swim, desfasurat pe data de 1 decembrie, mandria ca CSG a avut initiativa, ca l-am putut desfasura aici, la noi în Sfantu Gheorghe, oras fara traditie in acest sport, si onoarea pe care ne-au facut-o marile glorii ale natatiei romanesti Camelia Potec, Anca Patrascoiu, Dragos Coman, Carmen Bunaciu, Norbert Trandafir, Roxana Samoila, Alina Hristov, confirmand cu prezenta, au creat un concurs inedit la nivel national. Sunt bucuros ca am reusit cu succes sa oferim acestui oras, iubitorilor de miscare, amatorilor de inot si intregii comunitati din bucuriile si satisfactiile noastre sportive.”

 

Ambitii indraznete pentru 2014

„Desi multi stiu, dar putini cunosc cu adevarat ca drumul catre marea performanta nu este deloc unul usor, din contra este anevoios, noi, eu si sportivii mei, am incercat sa aratam si permanent sa demonstram ca am muncit enorm si am reusit.

Am ajuns acum, cand pentru inaintarea in vederea obtinerii marilor performante -turnee internationale in Europa - nu mai este de ajuns doar pasiunea si ambitia noastra sau sustinerea parintilor. Atat eu, cat si sportivii nu ne dorim legitimarea la alte cluburi, dorim sa aducem rezultate acestui judeţ, de aceea dorim si speram pentru indeplinirea obiectivelor ce vor urma, in sprijinul Consiliului Judetean Covasna si a Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe, dar si a sponsorilor care doresc sustinerea sportului de performanta in inotul covasnean.

Pentru anul 2014 avem ambitii indraznete. Vacanta noastra a fost foarte scurta, asa ca am inceput cu antrenamente riguroase incă din primele zile calendaristice. Vom debuta cu cel mai important eveniment, avand in vedere participarea numeroasa a tarilor/ cluburilor din lume acreditate de FINA: turneul ,,International Swim Meeting” Berlin 2014 – Germania (www.ism-germany.com), unde ne dorim sa obtinem clasari foarte bune la probele unde participam, chiar si medalii. Totodata avem ca obiective prioritare obtinerea mai multor titluri nationale si bineinteles, daca va fi posibil, participarea si la alte turnee internationale de amploare.” (galerie foto: CSG)