Crosul Padurii Dolce Sport 2013: Peste 740 de alergatori la start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sambata, 8 iunie 2013, in Parcul Tineretului din Bucuresti a avut loc cea de-a 5-a editie a Crosului Padurii powered by Dolce Sport, evenimentul sportiv de strangere de fonduri pentru campania Padurea Copiilor a Asociatiei ViitorPlus. Sponsorul principal al evenimentului a fost Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom.

In ciuda vremii ploioase, peste 740 de persoane au alergat cu scopul de a  strange fonduri pentru Padurea Copiilor, o campanie a programului „Adopta un copac!” prin care se doreste plantarea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. In urma evenimentului s-au strans fonduri pentru plantarea si ingrijirea a 12.000 de puieti, a caror plantare va incepe in aceasta toamna in comuna Poroschia, din judetul Teleorman. Padurea va fi ingrijita timp de 5 ani, de-a lungul carora vor fi realizate prasile si completari, pana va ajunge la stadiul de masiv si nu va mai fi nevoie de interventie din exterior pentru a se dezvolta.

 

Castigatorii curselor

250 de copii si 490 de alergatori amatori si profesionisti au participat la cele 3 curse clasice: Mini-maratonul de 10 km, Cursa de 3 km si Cursa Copiilor (500m sau 1km). Clasamentul general la Mini-maratonul de 10 km a fost: locul 1, castigat de Gheorghe Surlea, locul 2 de Alina Petrescu si locul 3 de Victor Vlad. Dolce Sport a oferit ca premiu special o minge oficiala Euro 2012, cu autografele fotbalistilor Panduru Basarab si Iulian Miu, lui Gheorghe Surlea, cel mai rapid concurent de la MiniMaraton. Rezultatele complete ale curselor pot fi consultate pe site-ul Crosul Padurii.

O parte dintre concurenti au dat curs invitatiei de a veni imbracati intr-un costum inedit. Costumul castigator a fost cel de Xena si a fost purtat de Raluca Borozan.

Printre participantii la eveniment s-au numarat si expertul Dolce Sport Iulian Miu, Alina Petrescu (dublu campioana nationala la maraton), DJ Wanda si Vladimir Draghia.

„Sunt onorat ca am participat alaturi de sute de oameni care au aratat ca le pasa, nu doar de acest prezent, dar si de generatiile viitoare. Sunt, de asemenea, onorat ca am reprezentat Dolce Sport in acest eveniment si ca am transmis mesajul ca suntem un partener de incredere pentru  cei care cred in sport ca manifest pentru o viata mai buna”, a declarat fostul international Iulian Miu, acum expert Dolce Sport.

Concurentii si-au putut alege o echipa in care sa alerge, in functie de preferintele pentru o anumita specie de arbori sau pentru unul dintre alergatorii de anduranta care au fost capitani de echipa: echipa Frasin a fost condusa de Gabriel Solomon, echipa Stejar a fost condusa de Adrian Ber, iar echipa Tei a fost condusa de Andrei Rosu. La sfarsitul probelor, a iesit castigatoare echipa ai carei membri au alergat cei mai multi kilometri cumulati, echipa Tei cu 1100 km. De asemenea, echipa Frasin a cumulat 1050 km, iar echipa Stejar a alergat in total 900 km.

Crosul Padurii – Dolce Sport 2013 s-a aflat sub umbrela amplei campanii „Miscarea face bine”, lansata in urma cu 3 ani de catre Dolce Sport. In cadrul acestei campanii va avea loc si anul acesta evenimentul „Cea mai mare ora de sport”, pe data de 6 iulie, in Parcul Herastrau, respectiv 26-27 iulie in Mamaia.

 

Parteneri si voluntari

Evenimentul Crosul Padurii – Dolce Sport 2013 a fost organizat cu ajutorul partenerilor strategici Primaria Municipiului Bucuresti - Directia de Cultura, Invatamant, Turism, Ro Club Maraton, Bucharest Running Club, traiescsanatos.org, BibChip, 7Card, Smart Atletic si Time Trial Running. La buna desfasurare au ajutat peste 70 de voluntari din partea ViitorPlus, Ro Club Maraton, Bucharest Running Club, Amway si Romtelecom.

Acest eveniment a fost sustinut de: Dolce Sport (partener principal), Amway (partener gold), Metro Cash&Carry Romania si Fitclass (parteneri bronze).

Parteneri media: Avantaje, RFI Romania, TV City, Metrorex, Oops Media, CSR Media, Liberinmiscare.ro, alerg.ro, insport.ro, Sport Revolution, 121.ro, Romania Pozitiva, Centrul de nutritie Superfit, Stop CO2, suntparinte.ro, Decat o Revista, Greenly, mtb-tours.kerucov.ro, Cu substrat, copilul.ro, Qbebe, 4run.ro, Mujer, Advertising4u.ro, Terminal1, Finzoom, injoaca.ro, comunicatedeafaceri.ro, egirl.ro, imparte.ro, Ghimpele, inparc.ro, Laura Frunza, Agenda Culturală pentru Copii, Sportlocal.ro. (text si galerie foto: ViitorPlus)