CS Tibiscus, la al treilea titlu de campion national in 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dupa titlurile de campion national de ciclism – sosea amatori (la contratimp si fond) castigate in iunie 2013 de Emil Chepetan respectiv de Alex Almajan, a venit randul concursurilor de triatlon. Astfel, la Campionatele Nationale de Triatlon Isostar desfasurate in acest weekend la Targu Mures, Daniela Torok a adus al treilea trofeu in vitrina celor de la CS Tibiscus, ea castigand titlul la categoria feminin 30-39 ani (si sa nu uitam ca in urma cu doar o saptamana, Dana cucerea tot locul I dupa cele 5 etape ale campionatului Bioeel Triathlon Grand Prix Exterra 2013).

Dar iata care au fost competitiile din weekendul incheiat la care au luat parte sportivii de la Tibiscus:

•         Campionatul National de Triatlon de la Targu Mures a fost prima etapa a circuitului Romanian Triathlon Grand Prix Sosea 2013 si s-a incheiat cu desemnarea campionilor nationali la triatlon pentru categoriile elite, juniori, cadeti, stafeta mixta, copii si amatori. Cu timpul de 1h 13m 08s, Dana Torok a obtinut locul II in clasamentul general si locul I in clasamentul categoriei devenind astfel campioana nationala la triatlon - amatori feminin 30-39 ani.

•         Asociatia de inot Clubul Orca ne-a invitat in data de 10 august 2013, ora 10:00, sa luam startul sau sa asistam la a 7-a editie a Traversarii Lacului Tarnita, situat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca. Competitia este dedicata iubitorilor inotului de toate varstele iar evenimentul este un promotor al unui mod sanatos de viata si a unei dezvoltari fizice armonioase prin sport. La proba de 6500 m, Gavril Falusi a ocupat locul 4 cu timpul de 2h 31m 11s.

•         CS Velo Sport Oradea a organizat, in parteneriat cu Muzeul Tarii Crisurilor, a treia editie a competitiei de ciclism montan cross-country Cupa Crater XCO Betfia, in data de 11.08.2013. Fiind organizata dupa regulamentul de cross-country olimpic, lungimea unei ture a fost de aproximativ 4,6 km cu 210 m diferenta de nivel cumulat pe tur iar fiecare concurent a avut de parcurs 3 sau 6 ture, in functie de categoria din care a facut parte. Pe o vreme calduroasa dar cu trasee foarte frumoase atingand rezervatia paleontologica Locul Fosilifier de pe Dealul Somleu, cele mai bune rezultate ale ciclistilor de la CS Tibiscus au fost: Darius Radu - locul II, Kitty Jidovu - locul II, Zsolt Kovacs - locul 4.

Cum acest concurs a reprezentat a treia si ultima etapa a campionatului de MTB XCOradea Series 2013, conform clasamentului final ciclistii de la Tibiscus s-au clasat astfel in acest campionat: Darius Radu - locul I, Zsolt Kovacs - locul III.

•         In paralel cu competitia anterioara, CS Velo Sport Oradea a organizat, tot la Betfia langa Oradea, primul si singurul concurs de DH din Bihor – Crater DH 2013 - la care impatimirii downhill-ului au putut participa dupa o absenta de peste 10 ani. Desi numarul acestora nu a fost extraordinar de mare, a fost un concurs puternic pe un traseu bine marcat, la care John Grecu de la CS Tibiscus a reusit sa ocupe locul III.

•         Avand in vedere succesul pe care l-au inregistrat primele editii ale competitiei de maraton - mountain bike Transalpin Bike Marathon de la Ranca, precum si feedback-ul pozitiv venit din partea concurentilor, Asociatia Sportiva TransAlpin Bike a organizat in 11 august cea de-a treia editie sub acelasi nume. Ceea ce diferentiaza concursul de celelalte competitii organizate pe teritoriul Romaniei este altitudinea la care se desfasoara, la peste 2.100 m, intersectandu-se cu Transalpina - cea mai inalta si mai frumoasa sosea din tara. Cei peste 150 de participanti au avut de ales intre 3 trasee diferite ca lungime si dificultate: marathon (55 km cu diferenta de nivel pozitiva 2.000 m), classic (30 km cu diferenta de nivel pozitiva 1.300 m) si family (10 km - un parinte + copil de maxim 14 ani), avand startul si sosirea in acelasi punct, la baza partiei M1. Ciclistii de la CS Tibiscus au obtinut doua locuri pe podium prin familia talentatilor sportivi Elena si Alex Fodor care au ocupat locul I respectiv locul II la proba de marathon 55 km.

•         In fine, tot duminica 11 august, o zi plina de evenimente sportive, rutieristii de la CS Tibiscus s-au deplasat la Pecs, in Ungaria, pentru a lua parte la doua etape ale cunoscutului campionat de ciclim de sosea – Lakics Kft Kupa & Del-Dunan Tour 2013. Etapele au avut 92,5 respectiv 50 km, iar cei trei ciclisti participanti din Romania au reusit sa incheie cursa cu plutonul fruntas. (comunicat si galerie foto: CS Tibiscus)