Dans sportiv: SporTim Dance Timisoara, aproape de semifinala la Campionatul Mondial

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Din nou dansul sportiv timisorean s-a facut remarcat pe plan international. Dupa ce, in cadrul Campionatelor Nationale 2014, clubul SporTim Dance Timisoara s-a clasat printre cele mai bune cluburi din tara, obtinand prezenta in 7 finale si pe 3 podiumuri si aducand acasa o pereche de campioni si una de vicecampioni ai Romaniei, a venit momentul sa se afirme si pe plan international.

Perechea Rares Moldovan (20 ani) si Bianca Pavel (16 ani), vicecampioni ai Romaniei la categoria Under 21 Standard, au reprezentat tara noastra in weekendul trecut la Campionatul Mondial de Standard desfasurat la Rimini, in Italia.

Rares si Bianca, o pereche tanara si ca varsta, dar si din punct de vedere al parteneriatului (danseaza impreuna de 10 luni ), au deja un palmares impresionant atat pe plan national, cat si international:

• octombrie 2013, Timisoara WDSF International Open Championship - locul 1

• noiembrie 2013 , Austrian International Open Championship - locul 6

• februarie 2014 , Bassano International Open - locul 3

• martie 2014 , Campionatul National al Romaniei categoria adulti 19-35 ani, locul - 5

• aprilie 2014 , Campionatul National al Romaniei categoria sub 21 ani - locul 2

• mai 2014, Rainbow Dance Cup, Sofia Bulgaria - locul 2

• iunie 2014, Szeged International Open - locul 3

Toate acestea dupa ore intregi de munca, dupa extrem de multe sacrificii din partea lor ca si sportivi, din partea antrenorilor Andreea si Emanuel Jebeleanu, cat si din partea parintilor. Trebuie amintit si faptul ca Rares Moldovan s-a mutat in Timisoara in vara anului 2013, pentru a dansa impreuna cu Bianca Pavel sub culorile clubului SporTim Dance. Un alt factor important in realizarea acestor performante este disciplina, cei doi sportivi avand un program foarte riguros. Desi acesta ii ocupa Biancai o mare parte a timpului, profesorii Colegiului National C.D. Loga, unde aceasta este inca eleva, se declara multumiti de rezultatele la invatatura ale vicecampioanei nationale.

Facand parte din lotul national al Romaniei si obtinand dreptul de a reprezenta tara la Campionatul Mondial, dansatorii SporTim Dance, impreuna cu antrenorii, s-au deplasat in weekendul 12-13 iulie 2014 la Rimini. Acolo, intr-o locatie superba, s-au desfasurat concomitent, in 8 sali, campionate mondiale si europene pe diverse stiluri de dans, cu un total de peste 2000 de sportivi si 5000 de spectatori veniti din toate colturile lumii.

Sportivii nostri au reusit performanta de a se clasa pe locul 15, mentinandu-si suprematia, fiind cea mai bine clasata pereche din Romania. Evoluand in fata unui juriu international din care nu a facut parte niciun arbitru roman, acestia s-au clasat imediat sub cele 14 perechi semifinaliste.

„La gala oficiala de deschidere a Campionatului Mondial, in momentul in care pe rand a fost chemata pe ringul de dans fiecare tara cu steagul sus, m-au coplesit niste emotii nemaiintalnite pana atunci, a fost superb!!!”, a spus Bianca.

„A fost un concurs extraordinar, cu o organizare ireprosabila. Sala, muzica, atmosfera..., totul a fost de nota 10. Din punctul meu de vedere, date fiind si rezultatele anterioare, ma consider printre semifinalisti, de ce nu, chiar si finalist!”, a declarat si Rares. (comunicat si galerie foto: SporTim Dance)