Echitatie - Bucuresti: Caii de la Equestria, in circuitul european

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In 2012, Clubul de echitatie Equestria din Bucuresti si-a facut un debut international frumos si onorant pentru echitatia romaneasca. Intr-o perioada cand echitatia autohtona este aproape inexistenta ca disciplina sportiva (desi va fi una dintre cele mai populare probe ale Olimpiadei de la Londra, din iulie), echipa clubului bucurestean a obtinut rezultate promitatoare, inclusiv cateva rezultate foarte bune, pe parcursul unui amplu circuit european derulat in perioada martie-aprilie 2012.

 

Turneu in Austria, Franta si Spania

Circuitul european al Clubului Equestria a inclus 5 cai: Con Palermo, San Landino, Armagheddon, Batisse de Rouet si Leopold, toti avandu-l in sa pe sportivul Ionut Nastase. A fost un turneu de o luna si jumatate, inceput in Austria, continuat in Franta, apoi o scurta escala in Spania, urmand iar Franta si Austria, in drum spre casa.

Toate concursurile de sarituri peste obstacole la care a participat clubul de echitatie din Snagov au fost internationale, de nivel 2** si 3***, cu o participare larga, concurenta intre cei 400-800 cai per concurs fiind acerba. Probele au fost de nivel 1,20-1,40, iar starul clubului, Armagheddon (foto2), a intrat si la nivel de Mare Premiu, pe 1,45-1,50 m. Rezultatele obtinute au fost cu atat mai meritorii cu cat caii si calaretii din Occident sunt foarte bine antrenati, avand si antrenori foarte bine pregatiti, competitii de inalt nivel si o scoala performanta de echitatie.

„A fost o experienta interesanta si foarte importanta pentru pregatirea noastra si participarea la concursurile viitoare, intr-o atmosfera de concurs 100% profesionista. Ne bucuram ca, in doar doi ani de existenta, Equestria a devenit un reper al sportului hipic in Romania, prin concursurile pe care le organizam regulat (Cupa Equestria sau Marele Premiu al Municipiului Bucuresti) si care dovedesc ca ne-am atins obiectivul: educarea publicului in sensul intelegerii si iubirii acestui sport nobil. Realizarea si organizarea concursurilor internationale de echitatie este urmatorul nostru obiectiv declarat. Suntem convinsi ca in viitorul apropiat vom reusi acest lucru, astfel incat sa putem oferi sportivilor si publicului romanesc concursuri internationale de mare calibru, care sa reinscrie Romania in circuitul european”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto3), proprietara clubului, ea insasi o talentata calareata amatoare, care a demarat acest proiect din pura pasiune.

 

Alice Debany Clero, cucerita de performantele cailor de la Equestria

Cel mai important castig al turneului efectuat de echipa bucuresteana a clubului Equestria este faptul ca performantele si nivelul fizic si tehnic al cailor clubului au cucerit-o pe Alice Debany Clero (foto1), reputata antrenoare si calareata americana. Alice Debany concureaza inca din 1990 pentru SUA, pentru care a castigat numeroase premii si pozitii de varf la importante concursuri internationale, de Grand Prix si de Cupa de Natiuni: Achen, Calgary, Paris Bercy, Paris Porte de Versailles, New York World Cup GP, Gijon, Roma, La Baule, Amsterdam, Cannes, Palm Beach, San Patrignano etc.

In prezent Alice este antrenoare a echipei de sarituri peste obstacole a Dubaiului, dupa ce a antrenat anterior numerosi calareti finalisti de World Cup si chiar de Jocuri Olimpice.

La Barbizon (Franta), unde se desfasoara anual unul dintre cele mai renumite concursuri internaționale din Europa, Alice a intrat in concursuri cu cel mai tanar competitor al Equestriei, mezinul Leopold (7 ani). Aici reprezentantii clubului au pus bazele unei colaborari de durata cu aceasta calareata experimentata, interesata de Romania si de posibilitatile pe care Romania le ofera in domeniul echitatiei.

 

Despre Equestria

Clubul Equestria a fost infiintat in primavara anului 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare, din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, 40 dintre ele avand acces direct in padocurile exterioare individuale, dusuri cu apa calda si rece pentru cai, adapatori automate si doua solarii si este singura baza ecvestra din tara amenajata la standarde internationale pentru concursuri de calarie.

 

 

(Articol si fotografii primite de la BDR Associates)