Echitatie, Bucuresti: Cupa Equestria, 130 de cai la start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A treia editie a competitiei nationale de sarituri peste obstacole Cupa Equestria, care va include si etapa a treia a Romanian Grand Prix la echitatie, va debuta joi, 25 iulie, la baza hipica a clubului Equestria din Tancabesti, comuna Snagov (DN1), cu un numar de 130 de cai inscrisi in competitie, provenind de la cluburi din Bucuresti si din tara, dar si din Ungaria si Bulgaria.

In organizarea Clubului Equestria, competitia se va desfasura pe perioada a patru zile (25-28 iulie 2013) si va include probe de sarituri peste obstacole pentru toate nivelurile de cai, de la cai incepatori, cai tineri, la cai avansati, dar si pentru toate categoriile de sportivi - de la calareti amatori, copii si juniori, pana la calareti profesionisti.

In total sportivii vor avea la dispozitie 18 probe competitionale, cu diverse grade de dificultate, grupate in circuitele: Bronze Tour, Silver Tour si Gold Tour, cu punctaje cumulate, care vor conta semnificativ pentru obtinerea trofeului „Cupa Equestria”.

 

Romanian Grand Prix, etapa a 3-a

Tot in cadrul acestui concurs se va desfasura si etapa a treia a Romanian Grand Prix (Marele Premiu al Romaniei) din cele cinci etape din acest an, acesta fiind si cel mai dificil circuit al tarii noastre.

Clubul organizator, Clubul Equestria, va participa cu cinci cai tineri (varsta de 4 si 5 ani), cu cate doi cai la probele intermediare, Bronze si Silver Tour, dar si cu doi cai la Finala Gold Tour si la Marele Premiu al Romaniei. De asemenea, o parte din elevii scolii de echitatie Equestria vor reprezenta clubul la probele de copii si la probele de amatori.

Precedentul concurs organizat de Equestria, dupa 7 ani de pauza la nivel national a unui concurs international, este FEI – Longines Grand Prix, care a avut loc in perioada 30 mai - 2 iunie la baza clubului din Tancabesti, si care a fost castigat de turcul Husnu Dinc. Competitia de doua stele a atras aprecierile specialistilor de nivel mondial din domeniul echitatiei prezenti la eveniment, prin nivelul tehnic si sportiv ridicat, determinarea si fair-play-ul celor 70 de concurenti si 140 de cai din 5 tari europene, precum si prin organizarea si conditiile de pregatire si competitie excelente asigurate.

„Salutam cea de-a treia editie a Cupei Equestria, care in doar 3 ani de la debut a devenit un reper consacrat al competitiilor interne de echitatie cu participare internationala si o competitie cu o valoare sportiva in crestere de la an la an. Iata ca, alaturi de concursul international FEI – Longines Grand Prix, a carui prima editie din acest an a fost un succes pe toate planurile, Cupa Equestria a castigat un public al sau si contribuie semnificativ la evolutia echitatiei sportive din tara noastra“, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului sportiv. (comunicat si foto: BDR Associates)

 

Cititi si: Cupa Equestria 2013, sarituri peste obstacole