Echitatie, Bucuresti: Incepe Salonul Calului 2014, la Tancabesti (Snagov)!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A treia editie a Salonului Calului, evenimentul premium dedicat tuturor activitatilor de sport, business si divertisment ecvestru din Romania, se va desfasura intre 26 septembrie si 5 octombrie la baza hipica Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tancabesti, au anuntat organizatorii in cadrul unei conferinte de presa la care au participat Dr. Ozana Moraru, presedintele Clubului Equestria si initiatorul Salonului Calului, Alexandru Iavorosvki - presedintele juriului de concurs, arbitru international, Constantin Avramescu - vicepresedinte Jockey Club Roman si reputatul comentator sportiv Cristian Topescu. Ceremonia oficiala de deschidere va avea loc sambata, 27 septembrie, incepand cu ora 10:30, la sediul Clubului Equestria.

Demonstratii si concursuri de inalta performanta

Salonul Calului propune, la această editie, o formula extinsa si plina de inspiratie, pe parcursul a 10 zile, structurata in doua sectiuni: prima sectiune include, pe durata weekend-ului 27-28 septembrie, un bogat program de show-uri, parade, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, show-uri cu ponei, demonstratii de curse de trap si de galop, demonstratii de voltije, concurs de atelaje, concursul „Cel mai frumos costum retro de la Hipodrom”, show-uri ecvestre-moto, precum si evenimentul special Seara Cailor, inspirat de o tema western si care se bucura de participarea tenorului Vlad Mirita.

A doua sectiune propune, in intervalul 2-5 octombrie, patru zile dedicate integral competitiilor sportive de inalta performanta, acreditate international de catre Federatia Internationala de Echitatie (FEI) in sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt asteptati calareti cu peste 150 de cai in competitie, din Franta, Italia, Croatia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura in 15 probe dotate cu premii in valoare totala de 16.000 euro. Cele mai importante probe competitionale, programate in weekend-ul 4-5 octombrie, includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour - Bucharest International Grand Prix. De asemenea, in intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va gazdui Competitia nationala de sarituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si de varsta, inclusiv cele mai importante si cel mai bine premiate doua probe ale competitiei, Trofeul Equestria, aflat la a doua editie, si Cupa Salonul Calului. Fondul de premiere din competitia nationala se ridica la 28.000 lei.

Personalitati prezente la a 3-a editie

Incepand cu aceasta editie, Salonul Calului se afla sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei.

Personalitatile care au confirmat participarea la competitiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) - arbitru si sef de pista international gr. III, Alexandru Iavorovski (Romania) - arbitru international, fost secretar general al Federatiei Ecvestre din Turcia, acum in pozitia de presedinte al juriului, arbitri internationali recunoscuti din Turcia, precum si reputatul comentator Cristian Topescu, un sustinator consacrat al Salonului Calului inca de la prima sa editie.

„Iata ca, odata cu cea de a 3-a sa editie, Salonul Calului se pozitioneaza tot mai ferm in zona reinvierii competitiei si spiritului de performanta, nobilul sport al echitatiei devenind un reper pentru toti pasionatii acestei discipline sportive. Toate concursurile si probele, pe diferite niveluri de dificultate si de varsta înscrise in program, au atins acum un numar record. Interesul competitorilor straini, al personalitatilor care au acceptat sa ne sustina, arata ca am reusit sa ne apropiem de obiectivul stabilit de noi inca de la prima editie: transformarea Salonului Calului intr-o platforma est-europeana de incurajare si promovare a sportului ecvestru”, a declarat dr. Ozana Moraru, presedintele clubului Equestria.

Preturile biletelor la Salonul Calului

Preturile biletelor se inscriu intre 50 lei/ zi pentru adulti si 25 lei/ zi pentru copiii pana la 12 ani. In sistemul de abonamente, preturile sunt 80 lei /adulti, respectiv 40 lei pentru copiii pana la 12 ani, pentru fiecare din cele doua weekend-uri din program. La evenimentul special Seara Cailor, biletul costa 100 lei/ adulti, respectiv 50 lei pentru copii pană la 12 ani. Biletele se pot achizitiona pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, in reteaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Baneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Libraria „Mihai Eminescu” (B-dul Regina Elisabeta nr.16), precum si la sediul clubului organizator Equestria (sat Tancabesti, com. Snagov, pe DN 1).

Organizat de Clubul de Echitatie Equestria aflat pe DN1 pe directia Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model inspirat din Salon du Cheval, de la Paris.

Programul complet al evenimentului si mai multe informatii sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro.

Sponsor principal: Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Sponsori: Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Beautik, Jockey Club Roman

Parteneri onorifici: Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Autoritatea Nationala pentru Turism, Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism

Cu sprijinul: Helpnet, Corona Gardens, Romsilva, Kidodent, Agroland

Parteneri media: TVR, Radio 21, Radio Romania Actualitati, Catavencii, Ziare.com, Gazeta Sporturilor, City Compass, Luxury, Sportnews.ro, The Economist Intelligent Life, Legal Magazin, Business24.ro, Photo Magazine, Romania-Insider.com, Senso TV.ro, Horse TV, Tonica, Ilfov Sport, Insport.ro, paginadeagricultura.ro, totuldespreanimale.ro, dalar.ro. (comunicat si galerie foto: BDR Associates)